Miért megy mindig néha jól, néha rosszul a lovaglás? (történetek lent)
Idén váltottam lovardát. A régiben nagyon nem szerettem az edzőket, a jókat kirúgták, a rosszak meg maradtak.
Most itt nagyon megkedveltem egyik edzőmet, és egy pónit is, nagyon szimpatikusak. Ők is szeretnek engem.
Most azt vettem észre, hogy egyre kisebb lovakon lovagoltatnak. Először egy nagy növésű welsh pónin, aztán egy kisebben, ő félig arab, és száguldozik. De most már egy nagyon picikét kaptam, lusta, mint a bűn, na meg egy .... <-- erre nincs jó szó - edzőt. Mind máshogy tanít. Azt mondja a kedvenc oktatóm, hogy nagy érzékem van a lovakhoz, és szépen ülök, görbítik a nyakukat nekem a lovak, és kezdem leküzdeni a félelmeimet, amiket az előző loviban felépítettem.
Na, de vele voltam múlt szombaton, azzal a pici pónival és a szörnyű edzőmmel, és ő azt magyarázza, hogy ne merjem használni a szárakat, de azért mozgassam, és nyomkodjam a kezemmel, de mégse jó, mert túl erős, és a többi... A végén pedig megsértődött rám, mert azt mondta, hogy "aki nem akar tanulni, azon ő nem tud segíteni!"
Megoszlanak rólam a vélemények, de most kezdenek visszatérni a régi rossz emlékek, ma lesz lovaglásom este, és bármit szívesebben csinálnék, mert ez a múltkori nyomot hagyott. :( Miért megy mindig máshogy?
Normális válaszokat!
Szerintem csak azért kapsz kissebb és lustább lovakat mert azokkkal nehezebb bánni és te már kinőttél a kezesebb lovakból amik egy kis mozdulatra azt csinálják amit akarsz ez csak egy megpróbáltatás , hidd el nekem hiszen én is voltam hasonló helyzetben.... :)
A rossz edzőre meg csak annyit tudok mondani hogy vagy vmi szívfájdalma van és azért ilyen vagy pedig alapjáraton ilyen goromba ....Ne is törődj vele inkább a kedvenc edződnek higgy... :)
Remélem sikerült felvidítanom téged...
Manapság nehéz normális lovardát találni. De egyébként semmi értelme több edzőhöz járni, mert mindenki másképp lovagol, így csak összezavarodsz. Én a helyedben 1 edzőtől tanulnék 1 fajta lovaglást (nyilván attól az edzőtől, akit kedvelek). Nem tudom nálatok hogy megy, de biztos van valami vezető, akitől kérhetnéd, hogy dolgozhass 1 edzővel. A rosszabb edzőnek pedig mondd meg, hogy semmi személyes, csak a másik edző módszerei jobban tetszenek.
A lovakról pedig... szerintem azért kapsz egyre rosszabb lovakat, mert nem nagyon van más. De egyébként ezt sem értem, egy jó lovardában te választod a lovat (jó, nyilván mindenféle lovon meg kell tanulni lovagolni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!