Milyen lófajta lenne jó nekem? Úgymond díjlovagláshoz való fajtát szeretnék ami nyugodtabb és azért kicsit ért az ugratáshoz is.
A melegvérű lovak jellegzetesebbek a díjlovagló versenyeken.Én 2 fajta lovat ajánlok neked: Akhal-tekini és a fríz. Az első fajta főleg díjlovagláshoz ért, kecses, gyönyörű mozgású ló. A fríz-t azért ajánlom jobban , mert díjlovaglásra és ugratásra is alkalmas ( főleg díjlovaglás).Meg nézd meg amúgy a frízeket. Olyan gyönyörűek!
Bármelyik fajtát is választod, jól jársz. Jó lovaglást!
Első, te teljesen képen kívül vagy.
Jó lenne tudni, hogy mennyit szántok vételárra. Kisbéri, gidrán, magyar sportló tökéletes lehet, de ha megtudok magatoknak engedni valamilyen német vagy holland sportlovat, akkor azok között nagyobb eséllyel találsz megfelelő példányt. Én azért azt javaslom, hogy ne a fajtából indulj ki, hanem böngészd át a hirdetéseket az edződdel, hogy korban, képzettségben és árban megfelelő lovakat tudjatok összeválogatni és a lovak végigjárása, a próbalovaglások alapján döntsetek, ne ragaszkodj egy-egy fajtához.
Ha nyugodt lovat akarsz, az nem egy alig belovagolt, vagy totál nyers csikó lesz, hanem egy kiegyensúlyozott, jól belovagolt ló, 7-10 év között minimum. Ne aggódj, van még időd dolgozni vele, megtanulni sok mindent, az idomításnak is nem csak alapjait tudod elsajátítani majd vele, és felkészít egy olyan lóra, amely lehet akár 4-5 éves is. A kancának van tenyészértéke, a heréltnek nincs, viszont ezutóbbi nem sárlik. Döntsd el, hogy éri meg jobban - azt ne felejtsd el, hogy tenyészteni mondjuk nem annyi, hogy ráteszel valamit, aminek van engedélye és neked tetszik, hozzáértés nélkül jobban megérheti a herélt, mivel akkor nem a tenyészértéket fizeted meg, hanem a fajtát és a ló tudását. Milliós nagyságrendben már bőven találni képzettebb lovakat, amik nem csak terepen kolbászoltak eddigi életükben jobbra-balra, stb.
Akhal-tekinit én semmiképp sem ajánlanék amúgy, távlovaglásra esetleg lehet, de olyan szarvasnyaka van fajtajellegzetességként, hogy belegebedsz, mire az valami olyan képet mutat, amit nem nullára pontoznak majd egy idomítóversenyen. Nem véletlenül nem nagyon látni ezeket a lovakat angol stílusban, idomítóversenyen feltűnni... Ne mez az erősségük. A fríz már lehet, de ha rám hallgatsz, nem abban a fajtában gondolkozol, lehet, hogy szép, de nagyon igényli a lovast a hátára, hajlamos sok betegségre, mert túltenyésztett, ráadásul egy jó minősítésű ló, amelyiknek saját és utódai minősítése is jó, nem egy millióba fog kerülni, főleg, ha képzett...
A kisbéri jó fajta lehet amúgy, pörgős, robbanékony lovacskák, nem véletlenül telivérezett fajta, kell rá a lovaskontroll, de jól képezhető, és szépen tudnak ugrani is, ha kell. Egyéb esetben a sportló fajták közt érdemes nézegetni, én kimennék körbenézni Nyíregyházára a Timpex-hez is, mielőtt neves német/miegyéb sportlovat nézek, többnyire a magyar sportlovak felmenői közt is német, holland sportlovak vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!