Lovat szállítanánk de lehet?
Az a helyzet ,hogy mennénk egy lovas napra barátnőmmel és a lovával.A hely ahol lenne 40 percre van ide.Lószállítónk nincs de bérelünk.A mi kocsinkal mennénk de nem tudjuk ,hogy a ló+a szállító belefér e a vontatható kg-ba.
Szóval egy kb. ilyen szállító hány kg lehet?:
700 kg vontatható a kocsival.A ló pedig egy fjord póni 138 cm.
ez lenne az a paci.
Szerintetek a kocsi elbírja húzni a pacival együtt a szállítót?
Előttem valaki belinkelte a cikket, amelyben jól le van írva, mit hogyan lehet vontatni - ezzel kapcsban nem sokat lehet hozzátenni, nézzétek meg a forgalmikat és kész.
Viszont: én nagyon nem ajánlom, hogy teljesen gyakorlatlanul lovat szállítsatok! Bár ha az össztömeg 3500 alatt van, elvileg nincs akadálya a dolognak, de a ló élő állat, nem holt tömeg, ő maga is mozog a futóban, amit érezni fogsz szállítás közben (ez a kisebbik gond), de ha nem tudod, hogy kanyarodj, hogyan fékezz stb. akkor egyrészt a ló komolyan sérülhet, másrészt egy életre elvehetitek a kedvét a szállítástól. A ló nem 4 mázsa fa, ami majd odaér valahogy, ahová kell... Kérjetek meg valakit, akinek gyakorlata van, hogy vigye el a lovat, jobban jártok!
Az a baj, hogy ha senki se szállít lovat, akinek nincs gyakorlata, idővel elfogynak azok, akiknek van (kiöregednek, stb), valahogy gyakorlatot kell szerezni.
40 perces távot én mondjuk simán átlovagolnék, ha ez megoldható, ha nem, akkor jobb, ha a szállítóval megában, üresen is tesztek egy-két kört a közelben, megnézitek, hogy lehet vele fordulni, fékezni, stb., mielőtt egyből élesben durr bele neki elindultok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!