Nem késő leválasztani egy 12 éves csikót?
Figyelt kérdés
Vettem két sodrott lovat, 17 éves kanca és 12 éves herélt csikója, kocsizok velük. De a lányom díjugrat rendesen, edzőnél, eddig bérelt lovat, de most inkább a sajáttal foglalkozna, ki is próbálták őket, a csikó tehetséges a fajtájához képest, a kanca nem, meg idős is. De nem lett leválasztva a csikó, ami kocsiban nem gond, meg istállóban is egymás mellett vannak, de a legelőn se mennek egymástól 30 méternél messzebb, és lovagolni is csak úgy lovagolta eddig a lányom meg az edzője, hogy a másik is bent volt a karámban, mert ott lovagolnak, ahol amúgy is legelnek a lovak. Megpróbáltuk külön rakni őket, de hatalmas hiszti volt, nem tudom, hogy ennyi idősen le lehet-e még választani a csikót, vagy már annyira összenőttek, hogy idegbetegek lesznek a másik nélkül? Ha le lehetne választani, akkor a csikót levihetnénk a rendes lovardába, ahol van pálya, meg igazi akadályok, meg edzők, meg versenyek, de így az anyjával nem nagyon lehet.2013. aug. 2. 20:58
11/13 anonim válasza:
Ahogy Gabka is írta, gond nélkül meg lehet tanítani nekik, hogy egymás nélkül is van élet, és akkor is kell dolgozni. Aki meg azt írja, hogy soha ne legyenek külön két percet se, mert nem éli túl lelkileg a csikó - az anya előbb-utóbb elpusztul. Azon is túl fogja tenni magát, nem, hogy azon, hogy előfordul, hogy napjában legfeljebb 2-4 órát nem látja az anyját, utána újra együtt lehetnek. Egy-két hét, és mindkettő megérti, hogy van munka, amikor külön kell dolgozniuk, aztán utána a jó munka jutalma, hogy nem, hogy nem kell tovább melózni, de ismét együtt lehetnek.
12/13 anonim válasza:
Kedves Gabka!
Ahogy írtam feljebb is, a csikó le van választva, mert leválasztja a kanca magáról, nem fontos különzárni őket. Szerintem hülyeség lenne a kérdezőt pártolni azzal, hogy a karámhoz kikötve ott álljon a kanca... Minek? Akkor sose fog figyelni a csikó... Természetesen meg tudják tanulni ezt is, hogy ha külön vannak munka van, de egy ideig el fog tartani, így tovább. Mivel nem 3 éves lóról van szó, aki eddig az anyjával volt, hanem 12 évesről, aki többet fog hisztizni.
B.
13/13 A kérdező kommentje:
Ma kivitték sétálni a legelőre a csikót a lányomék, én meg benn maradtam az anyjával az istállóban. A csikó nyugodtabban tűrte, alig idegeskedett, az anyja viszont teljes pánikban volt, de aztán kivezettem, látta, hogy nem ment messzire a csikó, és visszavittem, akkor már nyugodtabb volt, szénázgatott is egy kicsit, úgyhogy próbálkozni fogunk, hátha sikerül.
2013. aug. 3. 22:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!