Azt tudom, hogy egy csikót fél éves korában választják le az anyjától, de pontosan hogyan kell egy csikót leválasztani?
akkor ezt még egészítsük ki azzal, hogy ha lehet úgy kell külön tenni, hogy ne lássák egymást (még jobb, ha nem is hallják), mert különben napokig egyik se fog enni, csak állnak a karámnál és üvöltenek egymásnak... és úgy a tej se apad el. A legjobb, ha a csikót ilyenkor elviszik pár hónapra.
Ahhoz, hogy elapadjon a tej, egy darabig a kancának nem szabad abrakot adni (sokan a vízivást is korlátozzák), mozgatni kell és hűteni a tőgyét. Ennyi. Az enyémnek így,kb 10 nap alatt el is apadt a tőgye.
Külön kell őket tenni. A kancával jó ha sokat van fogalkozva , úgy kevesebbet foglalkozik azzal hogy hol a csikó. De olyat is láttam hogy a csikó szinte magától levált. Egyszerűen nem ment az anyja után, nem akart szopni.
Az előttem válaszolnak: a lóvaknak emlője van nem tőgye... Tőgye a tehennek van. A lónak EMLŐJE!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!