Ti mit tennétek a helyemben?
Van egy lovam, aki eltörte a lábát a lovarda hibájából, ugyanis a megkérdezésem nélkül vitték terepre, ahol ugratnia kellett (nem ugróló) és nem tudom hogy sikerült úgy talajt fognia, de elesett és eltörte közben a lábát...
a lényeg, hogy visszavitték az istállóba, ahol kihívtam az orvost, mikor tudomásomra jutott ez, és az orvos közölte, hogy szerencsém van, olyan helyen tört el a lába, amit helyre tud hozni műtéti úton.
Többen mondják, hogy altattassam el a dokival, de tanácstalan vagyok. Szerintem ha mást nem nyugdíjazva boldog élete lehet, akár sántán is.
Kancáról van szó, már született egy csikója, aki idén 2 éves, tehát ló nélkül nem maradnék.
Én a helyedben mindenképp felelősségre vonnám a lovardát, főleg hogy ha beleegyezésed nélkül vitték terepre, bár az ilyen eseteket balesetnek szokták tekinteni és nem szándékos károkozásnak. Nézd meg hogy a bértartási szerződésedben van-e erre vonatkozó pont. Ha engem kérdezel, szerintem a legkevesebb hogy az állatorvost a lovarda állja.
A lovadnak jobbulást kívánok, neked meg kitartást! Ha az orvos meg tudja műteni, akkor a lovadnak még lehet jópár szép éve akár nyugdíjasan is. Altatni csak akkor érdemes, ha már minden cérna szakad és még akkor sem nem tudjátok kifizetni a műtétet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!