Szerintetek se vagyok normális?
Vettem 3 éve a lovamat, akkor volt a ló 15 éves, díjugratásban versenyző ló volt, én akkor kezdtem a versenyzést. 3 év alatt én is tapasztaltabb lettem, a lovam pedig a társam volt. Kb. fél éve nézte meg az orvos a lovat, és mondta, hogy a lábai már nem bírják, hogy többet ugorjon, ezért bár sík terepen használható, ugratásra nem. Én úgy döntöttem, hogy végleg nyugdíjazom a lovat, de nem fogom eladni, meg vágóra se küldeni, holott a lábán kívül semmi baja.
A lovardában, ahol tartva van, ott minden lovas azt mondja, hogy nem vagyok normális, 3 év még nem olyan hosszú idő, leadhatnám a vágóra vagy el is adhatnám. De én nem adom el.
Mivel az anyagi helyzetem lehetővé teszi, ezért most fogok majd egy új, fiatalabb lovat venni.
A kérdés, hogy szerintetek normális-e, hogy nem akarom eladni a lovat.
Normális, semmi közük hozzá, hogy mit csinálsz a lovaddal, ha akarod akkor 100 lovat veszel és csak nézegeted ahogy legelnek. Ennyi erővel minek tart valaki szobakutyát/macskát egyéb állatot, az is csak van magának.
Amúgy jó nagy patkány banda lehet, ha már nem szolgálja őket a ló akkor mehet vágóra, ilyen embreknek se fordítanék hátat egy sikátorban...
Életem első lova 10 évet élt nyugdíjasként nálunk (előtte 8 évig lovagoltam őt, versenyeztünk is), mert megsérült. 10 évig fogyasztotta a takarmányt, foglalta a helyet az istállóban, gondozni kellett, stb. Soha nem jutott eszembe, hogy lenne más lehetőség is, mint gondját viselni és szeretni haláláig.
10 év alatt, ha csak a tartási költségét számolod, pár egészséges, jó származású, tehetséges fiatal ló árát pakoltam bele. Tavaly halt meg szegény drágám. Bárcsak még ennél is többet adhattam volna neki. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!