Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez normális a lovamnál?

Ez normális a lovamnál?

Figyelt kérdés
Terepek után észre vettem, hogy a vége felé a lovamnak vaszorazöreje lesz. Egészen biztosan tudom, hogy nem feszült. Rájöttem viszont, hogy pisilnie kell. Már alig tud nyugton maradni mikor leszerelem és ha már lent van róla a felszerelés már igyekszik a karámja végébe, hogy pisiljen. Csak terepre járunk, úgyhogy nem tudom, hogy sima pálya lovaglásnál is ezt csinálná-e. De ez miért van nála? Nem találkoztam még másik ilyen lóval, amelyikre ennyire rájön a pisilhetnék lovaglás végére és aztán képtelen már egy helyben megállni annyira kell neki. Kivétel nélkül minden alkalommal ezt csinálja. Miért?

2013. júl. 24. 12:31
 1/7 A kérdező kommentje:
Azért nem akarok hozzá még állatorvost hívni, mert először inkább itt megkérdezem, mert ha úgyse semmi kórós nincs benne akkor felesleges pénz lenne kihívni az orvost hozzá.
2013. júl. 24. 12:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem ritka,ha leveszed róla a cuccokat,visszaérkeztek,tudja h vége a munkának,utána lazul el. Nem egyedi eset.
2013. júl. 24. 12:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval azért lesz már vaszorazöreje a végén, mert tudja, hogy vége a munkának és elengedheti magát?
2013. júl. 24. 12:37
 4/7 anonim válasza:
vagy csak nem mer hugyozni lovaglás közben, lehet szégyenlős, vagy nem tudja elengedni idegen területen!
2013. júl. 24. 17:00
 5/7 Valletta ***** válasza:
Az inger miatt lehet feszült, de szerintem az nem normális, hogy minden egyes lovaglás végén azonnal vizelnie kell. Lovaglás előtt szoktad itatni?
2013. júl. 24. 17:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem én szoktam. Ő szokta magát itatni. Karámban van így ott van előtte a víz egész nap.
2013. júl. 24. 21:11
 7/7 anonim válasza:
Én azt is hallottam, hogy a lovak vagyis inkább a heréltek mének nem szeretek pisilni füvön vagy ilyen helyen mert felcsapódhat és az zavarja őket.
2013. júl. 28. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!