A lovam nem lehet úgy kikötni hogy ne legyen mellette felügyelet. Mit tegyek?
Tegnap elvittük egy helyre a másfél éves lovam ahol nem engedhettük szabadon és addig legelészett. Viszont folyamatosan figyelnünk kellett rá mert két hátsó lábánál a csüdje alatt folyamatosan beakadt a kötélbe, és a nap végére kidörzsölte a kötél is, hiszen húzta a kötelet, még jobban megfeszült, ő bepánikolt, megfeszültek az izmai, rángatta a lábát, de időben ki tudtam szabadítani. Amellett is össze-vissza csavarodott benne...
Ismerősöm is kiköti a lovait, de sosem gabalyodnak bele, még a csikója sem.
Nagyon csúnya sérüléseket lehet így szerezni.
Ha nem lehet a lovat elengedni, akkor vagy úgy kösd ki, hogy ne tudjon belelépni a kötélbe, vagy legeltesd kézen.
Amikor fentre kötöttük, még jobban belegabalyodott!
Rengetek helyen azt láttam/látom hogy levernek valamit, kikötik, és úgy legeltetik a lovaikat, és nem történik semmi velük, átlépkedik a kötelet.
Egy rendezvényen pedig nem engedhettem szabadon a lovat miközben íjászbemutatók folytak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!