Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Fríz kancának ha lovardában...

Fríz kancának ha lovardában tartom akkor a rideg tartás vagy a boxos tartás a jobb? Szeretnék gyors választ

Figyelt kérdés

Nem tudom melyik legyen és ahol tartanám ott a:

-boxos tartás:55000ft

-rideg tartása:40000ft

2013. júl. 19. 16:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

emberek!!

a boxos tartás azt jelenti hogy északára beviszik a boxba de csak északára!!

ami minden lónak jobb ezért is kerül többe de még egyetlen ló sem halt bele a rideg tartása sem!

2013. júl. 22. 11:44
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem mindenhol jelenti azt.Valahol egész nap a boxban vannak és 2-3 naponta viszik ki 3-4 órára őket a legelőre.
2013. júl. 22. 14:40
 13/17 anonim ***** válasza:

A bokszos tartás azt jelenti, hogy éjjel-nappal bokszban van a ló, és max te kiviheted napi 1-2 órára karámba, már, ha van erre egyáltalán lehetőség. Van, ahol egyáltalán nincs is legelő.

Félrideg az, ahol estére beviszik bokszba a lovat, és az már teljesen rendben van, az való a lónak, vagy az, ha reggel-este kint lehet.

2013. júl. 22. 17:39
 14/17 A kérdező kommentje:

tudtok a kérdésemre válaszolni

hogyan tartsam?

rideg vagy boxos

2013. júl. 22. 17:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem rengeteg választ kaptál már, a lónak vannak szociális igényei, természetes környezetében ménesben él, mentálisan akkor kiegyensúlyozott, ha érintkezhet fajtársaival, felállíthat egy rangsort, és abban betöltheti a ráeső szerepet, és lóként élhet. Ugyanúgy, ahogyan a kutya sem boldog mentálisan, ha 23 órában egy 1 méteres láncon van kikötve, a ló sem örül, ha 1 órára hozod ki, akkor is dolgozik, egyébként meg négy falat lát, és jó, ha megfordulni meg tud.

Sorrendben legrosszabb az állás, utána a boksz, aztán karám, futóistálló, legelő.

2013. júl. 22. 18:02
 16/17 anonim ***** válasza:

Bokszos tartást (olyan értelemben, hogy: 0-24-ben az istállóban van) egy lónak sem kívánok. Így szerintem rideg vagy félrideg legyen. Nálunk a lovardában úgy vannak a lovak, hogy egész nap kint vannak a karámban vagy legelőn, és jó időben kint is alszanak. Csak nagy esőben, illetve télen alszanak az istállóban, de az egész napos karám akkor is jár nekik. Jól lemozogják magukat, sokkal kiegyensúlyozottabbak.

Fríztartóktól viszont azt hallottam, hogy a bokaszőr a latyakos/saras/havas időben nagyon macerás, mert mindenféle szarságot összeszedhet a ló; mivel a csüdnél egyébként is veszélyes ha nem száraz a lába (elősködők, gomba, stb...), a bokaszőr pedig erre rátesz egy lapáttal.

Annyi, hogy ilyen időben több odafigyelést igényel a lába, de én a karámot emiatt nem vonnám meg tőle (csak az agyonféltett lovak betegesek amúgy). Ezért, mint az elején írtam: rideg vagy félrideg.

2013. júl. 26. 05:23
 17/17 anonim ***** válasza:
viszont arra kell figyelni a friznél hogy könnyebben megfázik megbetekszik!
2013. dec. 31. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!