Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan állíthatnám le a...

Hogyan állíthatnám le a mániájáról?

Figyelt kérdés

A karambol egyedul ki tudom hozni mert nem csinal semmit. Nyugodtan lepked melletem stb.. De amikor a munka utan beakarom engedni a karamba akkor mar 2 ember kell hozza: 1 aki fogja a kaput 2. En ako vezeti a lovat.

Ha a kapu 2 meteres korzetebe ér a paci akkor kirantja magat az ember kezebol vagy meg azt sem es bevagtazik semmivel sem torpdve a karamba.

Errol hogyan tudnam leszoktatni?

Mert ha egyedul viszem akkor is nekiszalad a csukott villanypasztornak....

Kérlek segítsetek!

Köszönöm :))

2013. júl. 18. 21:46
 1/8 x) ***** válasza:
Ez tulajdonképpen természetes, de nyilván nagyon irritáló tud lenni. Fokozatosan vidd oda a karámhoz. Csinálj vele sok kis kört, ha érzed, hogy húzna a karám felé, akkor körözz vele egyet. Ha még így is rohan, akkor büntiből elviszed onnan. Bár ez egy kutyakiképzős módszer, de lovaknál is elég használható. Persze egy alkalom nem fog azonnali javulást hozni, sokszor meg kell ismételni, hogy tényleg megértse, hogy ha rohan, akkor nem mehet ki. Ja, és még annyi, hogy azért valaki legyen ott veled, ha valami nem jól sülne el.
2013. júl. 18. 22:44
 2/8 anonim ***** válasza:

ez szimplán neveletlenség.

ha ismered az "ágaskodó" nevű szerszámot használd, vagy kantárral vidd és le kell szoktatni erről, mert ez igencsak balesetveszélyes.

neme, kora?

2013. júl. 18. 22:48
 3/8 anonim ***** válasza:
ja és mindenképpen csak akkor szabad a karámban is elengedned, ha nyugodt, nem szabad hagyni, hogy elvágtázzon mellőled, stb.
2013. júl. 18. 22:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Kanca 11 év magyar felver
2013. júl. 19. 08:28
 5/8 A kérdező kommentje:
És mi az az ágaskodó nevű szerszám? :$
2013. júl. 19. 08:28
 6/8 anonim ***** válasza:
azt a galoppon használják telivérekhez, felvezető kantár jellegű, de szerintem azért túlzás, ha meg tudod tartani simán kantárral, vagy akár kötőfékkel, akkor az nem kell. én is azt mondom, hogy nem szabad beengedni, húzni kell az időt, meg álldogálni a kapuban, aztán ha bementél, még ott se engedd el rögtön, hanem várj vele. meg fogja szokni.
2013. júl. 19. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Hátra arc, hátraléptetéssel bevezeted a karámba, lekapod róla a kötőféket, és kisétálsz, ő meg innentől már mehet, amerre akar. A hátraléptetés úgyis nagyszerű feladat, fegyelmező jellegű, abszolút engedelmességet kíván.
2013. júl. 19. 17:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Zablával vezesd, ne kötőfékkel.

Ami még nekem bevált a csődörömnél (ő pont ugyanígy szeretett viselkedni) hogy kantárral vezettem, a legelőn szembefordítottam magammal, kapott egy kis répát, de nem adtam neki oda az egészet, látta, hogy van még nálam, így nyugisan kivárta, hogy lekantározzam, mert meg akarta kapni a maradékot is. Csak utána rohant el. :-)

2013. júl. 20. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!