Hogyan tervezzek meg egy lovastúrát saját célra?
Kb. 60 km-es útról lenne szó, barátnőmhöz mennék lóval.
Útbaesik egy autópálya is (M5) és egy vasút.
Kb. félútig ki tudom deríteni az utat, mert vannak ismerősök onnan. Nem akarok csak úgy neki indulni, hogy majd lesz valami, de ötletem sincs honnan kezdhetném, vannak-e olyan térképek amiken látszanak a földutak, illetve az autópályánál hol lehet átkelni,stb..?
Mindenképpen meg szeretném tervezni, de kiindulási alapom nem sok van.
Ötletek?
Előre is köszi!
Köszönöm! Igen amiket az első válaszoló le írt, alap dolgok.
Társaságot is tudnék szerezni, pl. barátnőm félútig megtudja az utat és elmegy odáig. 20-30 km-es terepeket szoktam menni a lovammal, így nem lenne újdonság a nagy táv. Mindenképpen szeretném valahogy megtervezni, de lehet, hogy lesz társaságom is, egy túralovas barátom személyében. :)
a google earth-ön is látszanak a földutak. az átkelésről kérdezz meg lovas ismerőst a környéken, ők minden irányba tudják 30-40-km-re tuti, hogy merre, hol hogy kell átmenni. az autópályán természetesen vagy alatta (vadátjárón), vagy fölötte (felüljárón) tudsz átmenni. azt kéne megtudnod, hogy melyik esik a leginkább útba.
és egyedül szerintem se indulj el, főleg hosszú útra, forgalmas környéken, mert ha leesel a lovad egyedül tuti hazaindul és akkor nagy baj lehet, az egy dolog, hogy a lóval, de ha az elszabadult lovadat elütik és valaki meghal az autóban még börtönbe is mehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!