Mit gondoltok, miért csinálja ezt? (lent)
Figyelt kérdés
van egy paci, 17 éves, és néhány évre kitették legelni. most újra szeretnénk vele lovagolni, természetesen csak hobbi szinten. a nyergeléssel, kantározással semmi gond. mikor fel szeretnék ülni, rám fordul, és emeli a hátsó lábát. ha csak a kezemmel nyomom a kengyelt, akkor nem csinál semmit. ki szerettem volna próbálni patraccal ( hevederes) , de akkor is ugyan ez volt a téma. lenyergeltem, lekantároztam és elkezdtem végig simítani a hátát, hátha fáj neki. nem volt semmi, próbáltam ránehezedni, meg se rezzent. picit felugrottam, megterheltem a hátát állt nyugodtan. utána feldobtak rá, és semmi reakció, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. szerintetek miért van ez? a nyereg jó rá, nem nyomja sehol.2013. júl. 9. 10:49
1/6 anonim válasza:
Én az ilyen úgy hívom, hogy "felszállási iszony"
Simán csak egy rossz szokás, mint amikor egyes lovak vágtabeugráskor bakolnak egyet meg ilyesmi. Nyilván nem a terheléssel vagy a nyereggel van a hiba, ne aggódj, csak simán, ha ráülsz a munkát párosítja hozzá. Hiába szeretnek dolgozni, de könnyen elszoknak a munkától és lusták lesznek. Szerintem ha fel akarsz szállni és eszt csinálja nyugodtan csapj rá a pálcával egyet a farára, mert fel kell engednie a hátára.
B.
2/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen. már azt is próbáltam, igaz, nem csaptam rá, csak megsuhintottam. viszont a szárral egyszer kapott a nyakára. azt is próbáltuk, hogy feldobnak nyeregbe, nem kengyelből szállok fel, de akkor is rámfordult, emelte a lábát.
2013. júl. 9. 12:20
3/6 anonim válasza:
Egyszerű rossz szokás, és/vagy munkakedv hiány, nem dolgozott már több éve, nem is várhatod tőle, hogy újra felszálltok, és kapásból S2 szintű feladatokat fog csinálni :) Idő és türelem, amit semmiképp se tegyél, ne állj le, és szereld le, mert ezzel neki adsz igazat, mi szerint ha feszkózik, akkor nem kell dolgoznia, és mehet vissza a nyugis kis legelőjéhez. Nem, ha munka van, akkor munka van, ezt szépen fogadja el!
4/6 A kérdező kommentje:
persze, nem is várom el :) most se, de később se. :) nekem elég lesz ha 3 alapjármódban biztonságban lehet vele lovagolni. tényleg próbálok türelmes lenni, de néha úgy érzem, esélyem sincs. már próbáltam rászólni, szárral picit megcsaptam a nyakát ha felém fordította a hátsóját. de amint a lábam a kengyelbe rakom, mindig kezdjük előröl az egészet.
2013. júl. 9. 18:10
5/6 anonim válasza:
Ha a farát teszi rossz helyre, a farát csípd meg picit pálcával, elvileg arról kell, hogy legyen emléke, hogy pálcás kézre nem ellenkezünk, mert nem egészséges... :)
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek, voltam kint nála, kétszer kicsit megcsíptem a farát pálcával, és sikerült felülni :)
2013. júl. 9. 21:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!