Egy lónak lehet két alfája?
Ha mondjuk elmegyek lovagolni valahova, és ott a gazdi a lova vezetője, akkor én már nem lehetek az, max. fölérendelt? De ha mondjuk haza hozok egy lovat akinek az előző tulaja volt az alfája, akkor idővel oké hogy alkalmazkodik, és elfogad engem vezetőnek, de ha aztán újra találkozik a volt alfájával akkor mi történik? Nekem fog inkább engedelmeskedni vagy az ex gazdinak?
Teljes zűr-zavar van a fejemben, ilyen téren. Köszönöm a válaszokat!
A ménesben szigorú hierarchia van, van egy alfa, de nincs arról szó, hogy a többi pedig egyenrangú lehet, ha mondjuk 5 ló van a ménesben, akkor a legalul elhelyezkedő ló számára mindegyik másik fölérendelt pozícióban van, míg az alfa számára mindegyik alatta van.
Olyan nincs, hogy vársz, és majd idővel elfogad vezérnek, a vezér "kiharcolja" a tiszteletet az első pillanattól kezdve, nem hátradőlve malmozik, hogy "időt adok neki", akkor tesze-toszának néz, és átvállalja ezt a feladatot/tisztet ő, amiről már nehezebb meggyőzni, hogy tévedés, bár nem lehetetlen.
Olyan nemigen van, hogy kinek fog engedelmeskedni, mármint ez attól is függ, hogy hogy értve? Egy jól idomított lóra ha hozzáértő, lovas ember felül, akkor az mindent szó nélkül, engedelmesen csinál, ha le is próbálja, utána nincs hiszti, mert a lónak nem a lovas személye fog ekkor dönteni, hanem a kapott segítségek, és a határozott hozzáállás, miszerint az adott illető per pillanat felette áll, ezért döntő helyzetben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!