Egy 1hónapos csikót lehet már messzebb terepre vinni?
Az attól függ, mert 8 km-et én nem sétáltatnék még le vele, és lószállítózni se biztos, hogy megéri - ellenben pár órát tudnia kell nélkülözni anyut, később is, amikor dolgoztok az anyjával, lesz, hogy ő nem lehet mellette.
Más dolog, hogy ha még ilyen fiatal a csikó, az anyának jó esetben sincs versenykondija, a tudását még fel kell frissíteni, hisz közvetlen az ellés után gondolom, nem vettétek komoly munkába egyből.
az "egy kis ügyességi verseny"hez azért óriási kondi nem kell szerintem...
16 km-t szerintem le tud nyomni 1 hónaposan, de ha eddig nem jártál vele terepre nem ezzel kéne kezdeni, főleg, hogy ha beviszed idegen helyre, idegen lovak közé nagy lesz a ramazuri és az anyja se fog repesni...
1 hónaposan elkezdhetsz vele terepre járni, de ne rögtön 16 km-t szerintem, eleinte inkább csak 4-5 km-t, aztán fokozatosan növelheted a távokat.
baja nem lenne amúgy szerintem a 16 km-től (feltéve, ha füves-homokos a talaj, nem köveken kell a kis puha patáján elbicegni rögtön 8 km-t, majd vissza), de tuti nagyon kipurcanna elsőre.
1 hónapja ellett a lovad, még nagyon keményen dolgoztatni sem ildomos, nem még versenyre menni vele, még ha csak ügyességi verseny is.
A versenyre illik felkészülni, ezt egy hónapos csikó mellett még nem lehetséges. És igen, a 8km oda-vissza sok a csikónak még. A valaki megfogná dologhoz meg annyit tennék hozzá, hogy szerinted mennyire fog az anyja odafigyelni a melóra, miközben ott kiabál a csikó a pálya szélén? Elárulom: semennyire.
Hivatalos versenyen sem indulhat a ló 3 hónapnál fiatalabb csikó mellett - nem véletlenül. Szerintem várj egy kicsit, vagy menj másik lóval, most nem ennek van itt az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!