Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lósétáltatás ezzel a módszerrel?

Lósétáltatás ezzel a módszerrel?

Figyelt kérdés

Van egy fiatal csődör csikóm. nagy karámban, de magától nem mozog, emellett szeretném hogy megszokja hogy néha külön kell lennie a két társától. Ezért szeretnék vele kimenni terepre sétálni, azonban állítólag vannak kutyák a környéken, így a párommal szeretnék kimenni, ha esetleg bármi történne.

A lényeg az hogy dupla vezetőszár az nagyon gáz lenne egy ilyen helyzetben? Inkább vezessem egymagam?

2013. jún. 25. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem,teljesen kivitelezhető. Bár mondjuk galoppon látni ilyet,amikor nagyon ideges egy ló ,akkor két oldalról vezetik. Igazából ha nem indokolt felesleges,de nem gáz egyáltalán.
2013. jún. 25. 20:52
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Nem ideges típus, kifejezetten nyugodt természet, de messzire szeretnénk vele menni, és nem tudom mennyire fél a kinti ingerektől. A fűnyírótól, biciklisektől fél azt tudom, és ilyenkor jó ha segítene nekem a párom, főleg ha véletlen tényleg jönnének kutyák.

Szoktam vele játszani, nagy zacskókat lebegtetek előtte, ostort csattogtatok mellette, pörgetem felette, ezeket csináltam eddig, de karámon belül édeskevésnek bizonyul a kinti ingerekhez képest.

2013. jún. 25. 21:00
 3/10 anonim ***** válasza:
61%

Miért ne?!;)

Kárt nem okozol vele..se magadnak se a lónak..

2013. jún. 25. 21:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem rossz az ne félj! Bár lehet a laikusok elsőre megmosolyognak majd de azok nem tudják valójában miért van rajta dupla szár. Csak bátran.
2013. jún. 25. 21:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem ajánlanám, hogy két oldalról vezessétek egyszerre, mert ha mindig következetesen a baloldalán vagytok, nagyobb a biztonság - ha két oldalról álltok mellette, és megijed, választania kell, melyikőtökre ugrik rá...

Ha megoldható, hogy egy oldalon vezetitek, két szárral, az már rendben lehet, azonban ne félj, mert ha félsz, ő is fog...

A másik, a kaját és a vizet a karám két eltérő végébe tegyétek, így rákényszerítitek az állandó ingázásra, mozgásra, még, ha csak minimális szinten is.

2013. jún. 25. 23:08
 6/10 anonim ***** válasza:
én azt javaslom, ha másik 2 lóval van együtt, akkor eleinte mindenképpen vigyétek ki az egyik ilyen lovat mellé a kirándulásokra társnak. sokkal nyugodtabb lesz és ha valami gond is van, ha az egyik lovat véletlen elengeditek, valószínűleg nem fog hazamenni egyedül, hanem ott marad a társával. így nagyobb hasznát tudnád venni a párodnak! :)
2013. jún. 26. 10:41
 7/10 A kérdező kommentje:

Másik két lovat nem lehet kivinni, még csak kikötni sem legelni. Nem az enyém a másik kettő, vezetni sem lehet őket, gyakorlatilag semmit sem tudnak. Egy kanca meg a csikója. Egyszer ki lett kötve a kanca. Meglátta hogy szabad a pálya, elkezdett rohanni, feje a lábai közé és nyomott egy szaltót a 600 kilójával. De ez mind nem az én dolgom.

Az én lovam rá van szoktatva hogy jobb és bal oldalon is vezetve van, ha megijed, mindig hátra lép. Talán megoldható szerintem hogy egy oldalról vezessük de ez furcsa lenne...

2013. jún. 26. 18:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem azzal van a gond, hogy egyszer jobbról, másszor balról vezetitek - ha valamit meglát valamerről morogva-ugatva rohanni egy nagydarab kutyát pl, és megijed, akkor nem hátrálni fog, és ezt szinte 100% biztonsággal mondom.
2013. jún. 26. 18:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnátok mutatni képet, vagy le tudjátok írni egy oldalról ketten hogy vezessük biztonságosan?
2013. jún. 26. 19:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Ma sétáltunk a faluban egyet, két oldalról vezettük, és szépen ment nagyon. Egyszer merevedett le egy hirtelen kutyaugatástól, de nagyon ügyes volt. :)
2013. jún. 30. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!