Érdemes szakértővel belovagoltatni?
Hívj szakembert és ő kijavítja a hibáit, de olyat hívj aki foglalkozik elrontott lovakkal is. Mert ha olyat hívsz aki csak a 2-3 éves lovak belovaglásához ért lehet hogy elkéstél. De véleményem szerint a szakember nem fog sok hibát találni ha már lovagolható minden jármodban.
Remélem tudtam segíteni :)
By: Szino
A ló belovaglását nagyon könnyű elrontani, az pedig egy dolog, hogy ha alárúgsz, elindul, ha megrántod, megáll, de ez nem belovaglás, csak beülés - ha a kiképzési skála minden lépcsőjén végigvezetted a lovad, és azt betéve, stabilan tudja, és minden edzésen végigvezethető rajta, akkor be van lovagolva, nem kell hozzá belovagoló - hozzáteszem, a kiképzési skála a legalapabb rész, és a kiképzés itt nem áll meg, kb. M-es szintre minden lovat ki kéne képezni, dolgozzon akármit nyereg alatt, A szintre még a kocsilovakat is illik elvinni (díjhajtás esetén) - akár díjló, akár "csak hobbi", terep, military vagy ugróló lesz belőle, akármi.
Ilyen idős lóként amúgy még megtanítható bármire, én 8 évesen hoztam el egy teljesen elrontott lovat, kellett rá áldoznom bő egy évet, mire mindent rendbe tettem vele, de megtanulta, amit meg kellett. Az meg nem belovagló, aki nem tud rendesen be/átlovaoglni egy lovat, amelyik egyensúlyban megy lovas alatt három jármódban, legfeljebb annak hiszi magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!