Ez a paci alkalmas lehetne iskolalónak?
Hobbiból oktatok a saját lovamon, de ő nem annyira alkalmas gyerekeknek, túl pörgős. Amúgy is szerettem volna még egy lovat, és akkor már olyat, aki gyerekeknek is jó lenne. A sodrottak viszonylag nyugisak, neki elvileg vannak papírjai, és parellizték, úgyhogy elvileg jól van idomítva is. Szerintetek jó lenne gyerekeknek? Nem napi 10 órát, csak heti 2-3 alkalommal, pár héten mikor tábor van, akkor napi 2 órát. Elég messze van tőlünk, csak akkor veszem fel velük a kapcsolatot, ha jónak tűnik... Egészségesnek tűnik, alkalmas lehetne a feladatra?
Western stílusban van lovagolva, ha jól nézem, ha angolt akarsz vele tanítani, akkor már nem lesz jó. Ha nem parellit akarsz tanítani, akkor rém mindegy, hogy parelliztek-e vele annak előtte, ettől még nem lesz jól idomított.
Ismerek ügetőt, vagy angol telivért is, ami pörgős, ha olyan lovas ül rajta, de kezdők alatt futószáron eltötyög szépen, ha kell - kis hozzáértés, és le lehet nyugtatni ezeket a pacikat is. :)
Túl messzire én ezért a lóért nem mennék amúgy, nyugodt és kiegyensúlyozott lovat találni bárhol szinte, egyedet kell nézni, nem fajtát.
A nyergeket keverni semmiképp sem jó, mert máshogy ültetnek, más a testsúlysegítség... Olyat persze én is ismerek, aki angolban lovagol western nyereggel, és hót büszke is magára miatta, de az ilyenekkel meg nem nagyon kell foglalkozni. Gyanítom, ha oktatólovat keres, akkor nem olyan lóban gondolkozik, amit át kell előtte lovagolni, egy-két kép erejéig meg az idegbeteg ló is lehet nyugodt, csak le kell szedálni (illetve van, ahol ez már csak így megy), de ez élőben ki szokott derülni, ha hozzáértő ember nézi a pacit.
Túl messze nem mennék érte én se, simán egy nyugodt, de hiányos tudású "hobbilovat" találsz akárhol. A parelli önmagában nem jelöl idomítási szintet, van, akinek a 7 játék már a komplett parellis kiképzést jelenti, nem az alapokat, stb... Úgyhogy ezzel is légy óvatosabb inkább, mert érhetnek csúnya meglepetések (tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!