Olyan problémám lenne, h a ménem lassan elfogy, mit tegyek?
Oyan problémám lenne,h a ménem lassan elfogy........
Röviden:
Van egy kancám és egy ménem új helyre költöztünk 1 hónapja.A régi hely nagyon kicsi volt, a kanca a mén mellet volt közvetlen,de nem érintkezhettek.Az új helyen viszont nagyon nagy területük van 2 beálóval.A szomszédos telket is megkaptam legeltetésre ott van a csődi a sajátunkon a kanca.
Drága fiacskámban előjöttek az ösztönök és ha nem látja a kancát tombol vágtázik cirkuszol 5-10 perc alatt habosra izzasztja magát......Ha épp olyan napja van felalá örjáratozik egész nap kb 120 m-es területen.....
Próbáltam külön csukni,de akkor is "verte magát",h hol a kanca így az sem jó.Boxom nincs, félrideg tartásban vannak. Fogai, egészségi állapota rendben van.Kajával tömöm egésznap legelhet de nagyon fogy kb 2 hete :(
Ötletek,h mit tudnék csinálni?
Egy csődör vagy fedezzen, vagy pedig ne legyen csődör.
Heréltesd ki ha nem szeretnél kiscsikót, mert ez így neked is nyűg, a csődörnek pedig szenvedés.
fedezőmén így nem heréltetem ki...
eddig nem volt vele baj,csak mióta új helyen vagyunk
fogát nézetted? értem én, hogy az új helyen lett a gond, de ha amúgy is kicsit már éles volt a foga, akkor ha most még kevesebbet is eszik (mivel ugye egész nap el van foglalva a hisztivel) még fontosabb lenne megreszelni, amennyiben rossz.
másik ötlet: fedeztesd be (vele) a kancádat és akkor már eleve nem fog sárlani a kanca, nagyobb lesz a nyugi.
szerintem ez egyébként nem feltételen csak és kizárólag 100%-ig azért van, mert mén, heréltek és kancák között is látni olyan lófüggőt, aki teljesen kikészül, ha megbomlik a rend és eltűnik a lópajtás a szeme elől.
Fogaival minden rendben van.Befedeztetni nem szeretném,mert nagyon különbözik a két fajta és nem látom értelmét a fedeztetésnek eladás szempontjából(3 ló sok lenne)
Mén azt hiszi magáról,h neki mindent lehet a kanca nélküle ne is mozduljon,már attól begőzölt az elején,h beállt a beállóba a kanca, pedig látta hol van...Ha itatni viszem a kancát akkor is megy a cirkusz,már visszavittem,de ő még kitartóan mászkál fel-alá még kb órát.....Szegény kancán is látom,h már elege van belőle(hát még nekünk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!