4 éves lónak nehéz lovas?
A füves pálya is remek, nem lesz azzal baj. Az idomítómunka meg főleg jó dolog, mert hozzájárul, hogy a ló is komolyodjon, tudja, mire mit kell reagálnia, egy jól idomított ló mindig megbízhatóbb, mint egy alulképzett egyed - pl. én se ma kezdtem lovagolni, de ültem olyan lovon, amit úgy törtek be, és amatőr gyorsaságira "treníroztak", felültem, és elvitt a francba, folyamatos felvevősegítséggel tudtam ügetésben tartani, lépni nem volt hajlandó, és jó 5 perces szenvedés után sikerült megállítani, azt hittem, menten ott maradok... Ehhez képest belovagolt lóval simán boldogulok, akármilyen problémás, az enyém is súlyosan elrontott egyed volt anno, mégis megoldottam... Érted. :)
Nyilván amíg csikó, addig nem várhatsz el tőle egyszerre mindent, 5-6 éves korára viszont benő a feje lágya nagyjából már :)
A heti több idomítóedzés jó, ha elkezdesz vele majd terepre járni ,akkor is tartsd meg a heti 1 idomítóedzést (akár terepen, szemmel felmérsz egy négyszögnyi területet, ott szívesebben is fog dolgozni). Nyáron óvatosnak kell lenni, beosztani a ló energiáit, mert ők is gyorsan kifulladhatnak, és kocsizáshoz másfajta izomzat, kondi kell, mint a hátasmunkához, a ló dimenziói pedig bő 6 éves koráig is alakulhatnak még, ezért mindent fokozatosan kell csinálni, és nem lesz vele baj. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!