A felestartó társamnak több hatalma van a ló felett! Ez így igazságos?
Már 1 éve hogy felestartásra adtam a fejem! Egy saját lovat nem tudtam volna állni ezért választottam ezt a módszert. De 1 év alatt a (18 éves csaj, aki felestartásra ajánlotta lovát) egyfolytában csak parancsol (de a kelleténél durvábban). Az első héten elkezdett velem veszekedni a lovon. Próbáltam vele kedveskedni, barátkozni. Éppen terepre készülődött és én mondtam neki (a lehető legkedvesebben) hogy megvan csavarodva a szár. Erre durván visszaszólt hogy nem az én dolgom és különben is az ő lova. Mikor visszaért terepről bevitte a lovat lenyergelte, de én láttam hogy a ló tiszta sár ezért szaladtam a keféért, patakaparóért, és egy rongyért letörölgetni a pacit. De mikor nyitnám ki a box ajtaját oda jön és fennhangon megkérdezi: -Mit csinálsz? Majd én te foglalkozz a magad dolgával!
Ezek után már egyszerűen szóba sem állt velem, nem köszönt vissza, kibeszélt, ha volt egy pici hibám (rossz ugratás, ügetés) már tudott róla az egész lovarda. 1 év alatt egyszer sem lovagolhattam a lován anélkül hogy ő nem jött volna utánunk vagy nem nézett volna állandóan. Akartam legalább egy kicsit de egy kicsit közel kerülni egy lóhoz de így nem lehet!
Én a helyedben keresnék mást.. ez így rohadtul nem jó..
írtatok szerződést??
Ez a baj a felestartással. Övé a ló, ő parancsol.
Nem járnál jobban egy bérlóval?
Köszönöm a normális válaszokat!
Egyáltalán NEM SZÓLOK BELE hogy lovagol! Sőt direkt barátságosan mondtam mert ő maga mondta nekem hogy szereti ha a legtökéletesebben nézhet ki egy lovon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!