Róla mit gondoltok? Szerintetek nem túl drága?
Én semmilyen lóért nem adnék ennyit, szerintem ilyen idősen még nem is kéne aktívan ugróversenyeket járnia, max ha 1-2-t elvétve ment, de itt nem erről van szó.
B1-2-es ló amúgy sem ér ennyit, az európai sportló átlagban elmondható, hogy közös génállománnyal dolgozik, így igazság szerint szinte teljesen mindegy is, mert utódjai ki tudja, milyenek lesznek, sokszor a véletlen is közbejátszik, és amúgy sem Olimpiára minősült lóról van szó ráadásul... Nekem biztosan nem érne ennyit, de még egyet sem.
Utolsónál a pont, az ugrás nem csak annyi, hogy megyünk-megyünk, vágtában, aztán ha szembejön egy akadály akkor könnyítünk és majd lesz valami. Ilyen idősen még ugrania sem kéne annak a szerencsétlen lónak, mert 3-4 évesen lovagolják be, még bőven az idomítóalapokat kéne tanulnia és megfelelően rögzítenie a tudását, egyúttal az izomzatát is megfelelően, fokozatosan edzeni, 5-6 éves lónak még alakulnak a dimenziói, a végleges kinézete... Én leghamarabb 6 évesen kezdeném el vele komolyabban az ugrómunkát, esetleg 5 évesen szabadonugróban megnézném (ami nem azt jelenti, hogy ráküldöm a legmagasabb akadályra is, mert a kicsit szépen vette, nem szabad elragadtatni magunkat ettől még), milyen stílusa van, szeret/tud-e ugrani, aztán hagyom még erősödni, tanulni. Ha minden megvan, és a lábai, háta is oké, tehát nem szedtem szét 2 évesen belovaglásnál, hanem szépen kivártam, na akkor esetleg jöhet a komolyabb ugrómunka 5-6 éves kor fordulójánál, addig max kis X-en átlendülni, hogy az egyensúlyát ugrás felett is megtalálja-e lovassal... Időként terep, mászatás... Ha minden stimm, akkor 8-9 éves korára egy remek ugrólovam van, aminek nem megy szét a lába, meg bármije egy-két éven belül. És akkor kérek érte 1-1,5 milliót, talán, ha nagyon odáig vagyok a munkámért, akkor 5-6-ot, amit vagy megfizetnek, vagy nem...
De ez az én elméletem, elképzelésem lenne, túl idealisztikus. Ezért a lóért így, hogy nem látni, nincs-e megnyomva a háta, és tudni, hogy túl korán ugróban, komolyan versenyzik, én fél millát se adnék, nagyon hamar ki fog "merülni" minden, ami a lóban amúgy benne lenne.
De. A reális ára 2 millió körül van. A fajtája miatt kérnek ennyit érte, meg valószínűleg nem sürgős az eladása.
Egyébként ígéretes ló, de ha magyar sportlónak lenne sütve, ugyanezekkel a képességekkel fele ennyibe kerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!