Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Melyik betű van idén? (lónevek)

Melyik betű van idén? (lónevek)

Figyelt kérdés

Valaki le tudná nekem írni, minél jobban visszamenőleg az években, hogy melyik évhez melyik betű tartozik? Idei évben hol tartunk?

Tudom, hogy ábécé sorrendben vannak..

Ha van link az sem lenne rossz!

Köszönöm!

2013. máj. 31. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

N volt 2007-ben ezt tudom, mert 2007-es a pacim. Márha az ügető nevekre gondolsz, mert galoppon ugye az anyja kezdőbetűje számít. Tehát

2008 O

2009 P

2010 S

2011 T

2012 U

2013 V

Ennél jobban visszamenőleg nem írnám le, tekintve, hogy tudod, hogy abc sorrendben vannak. Akkor minek visszafelé leírni? Csak mondd végig az abct. Ékezetes betűket, többjegyű betűket hagyd ki, és megkapod. Azt hiszem, a Q is kimaradt, de nem vagyok benne biztos.

2013. máj. 31. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:
és az R miért maradt ki?
2013. máj. 31. 21:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Első jól írta, hozzáteszem, hogy nem csak a Q marad ki, hanem a W, X, Y is. Tehát az idén elletett csikó egy V-kezdőbetűs nevet kap, jövőre a Z kezdőbetű lesz. (Ügető fajtáról beszélünk)

Szintén szabály, hogy vannak úgynevezett védett nevek, pl nem nevezheted el a lovadat híres emberről, vagy védett márkanévvel, vagy obszcén tartalmú szóval. Képzeld, milyen lenne, amikor a versenyközvetítő azt üvöltené a mikrofonba, hogy "...Qrvap*cér Fazekassal üldözőbe vette Sz*jhát, közben F*tyit kihajtották, és ...".

Általában nem engedik ismételni 22 éven belül a neveket, bár ez alól volt már kivétel, tudod, mindenki egyenlő, de vannak akik egyenlőbbek a többieknél.

2013. máj. 31. 23:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Másodiknak igaza van, az R betűsek idén három évesek.

S betűsek két évesek, T betűsök egy évesek. Idén U betű.

Méneskönyv online:

[link]

2013. máj. 31. 23:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! akkor ez csak az ügetőknél szokás?
2013. jún. 1. 19:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugy tudom, hogy csak az ugetoknel. A telivereknel a csiko az anyja nevenek a kezdobetujevel kapja a nevet, a tobbi lofajtanal nem tudom. Talan, meg az arab telivernel van valami nevadasi (es torzskonyvezesi)szabaly, de nem vagyok benne biztos.
2013. jún. 2. 00:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem csak az ügetőknél van . Nekem Hollan KWPN pontosabban Gelderlandi lova(im) vannak és ők 2008-ban születtek és D-vel kezdődik nevük . A másik évi lónak meg már megint más .
2014. máj. 22. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!