Mit csináljak vele, ha minden lóra sunyít, és rúg?
Semmiképp se kösd össze a lábait, azt lókínzásnak hívják max... Én se vagyok szabadidomító, soha nem is parelliztem vagy monty-módszereztem, nem tud cirkuszi trükköket, stb, de ez mondjuk fel nem merülne bennem.
Az enyém is hajlamos rúgni, bár amelyik lóval kellően össze van szokva, azzal nincs gond. Jobb, ha minél több lóval van kint legelőn, a hierarchiai kérdéseket nekik kell lerendezni, felállítani a rangsort, nem neked. Terepen is fontos amúgy a követési távolság, mehetsz elől, a távolság minimum 3-5 méter (a kevesebb és a több is hátrányos lehet), ha a mögötted haladó a seggedbe megy, és felrúgja a lovad, az az ő hibája, neki kell megtanulni irányítani a lovát, amíg ez nem megy, életveszélyes egyáltalán terepre mennie. Egymás mellett lehet haladni, de ne átlósan lemaradozva mert az ideális neki, és pont rúgótávolság...
Ha érzed, hogy rúgna, hajts hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!