Ez normális, szabad ezt? Minden edzés végén ugratok.
Figyelt kérdés
Nagyon szeretek ugratni, viszont nem vagyok még nagyon tapasztalt, főleg terepen tanultam. Edző nagyon ritkán ér rá, kb havi egy ugróedzésem van a lovammal, amúgy díjlovaglunk. Az jól megy, fordulatok, hajlítások, ugrásváltás, iramfokozások, átmenetek mind mennek, de minden edzésen, ha nem is ugróedzés, a végén ugrok kettőt-hármat, (50-60 cm magasat) mert nagyon szeretem, és a lovam is szeret ugrani, olyan felüdülésképpen csinálom az edzés végén, utána ügetek még kicsit, aztán lesétáltatom. Nem tudom, szabad-e ezt, vagy árt-e valamit a lónak, ha heti 3-4 alkalommal minden edzésen ugrik párat a végén.2013. máj. 30. 19:36
1/2 anonim válasza:
Ha megfelelően van felépítve az edzés, és tudod, mit csinálsz, hogyan ugratsz, mikor és mit, akkor nem lesz baja. Az ugrás azonban nagyon megterheli a mellső lábakat, tehát ha nem vagy benne biztos, mit csinálsz, akkor addig pihentesd a kérdést, amíg edzővel fel nem készülsz rá, hogy stabilan, egyedül is tudj ugrani.
2/2 anonim válasza:
Ha kétszer-háromszor ilyen kicsi akadályokat ugrasz, attól semmi baja nem lesz. Komolyabb ugróedzésből heti 1-2-nél többet nem jó csinálni, de 50-60 cm az még belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!