Hogyan működnek a dolgok a lovardákban?
kezdjük ott, hogy nem tudsz lovagolni.
keresel egy szimpatikusnak tűnő lovardát, oda telefonálsz, elmondod, hogy párszor már lovagoltál, de szeretnél rendesen megtanulni. Kérsz egy időpontot, odamész az időpontra és onnantól mindent el fognak mondani.
Először futószáron fogsz kezdeni, tehát első alkalommal fél óránál többet nem fogsz lovagolni.
Köszönöm szépen! igen ezeket én is tudom,hogy szólni kell meg hogy bal oldalról kell a szembe jövő lovassal menni..stb
Ez nem is egy lovarda hanem egy múzeum szerű ahol állatok vannak és itt lehet lovagolni és ez szimpatikus,és a lovak is:) köszönöm a válaszaitokat!
Hát, igazából nem is feltétlenül lovardát, hanem jó edzőt kell keresni, ahol nem 6-9 ember zötyög egymás után, mert attól nem fogsz fejlődni, és először mindenképp futószáron kellene kezdeni.
Ha lekerültél futószárról, akkor jó, ha az edződ max 2 lovast oktat egyszerre, és nem csak csináltatja a feladatokat, de komoly háttértudást, elméletet is átad az egyes edzések alatt, nyilván felmérve, hogy mennyit tudtok egyszerre befogadni, és nem egyszerre mindent... :)
Annyit tennék hozzá, hogy a jobb kezek találkoznak, akkor a szemben jövő lovas jobb oldalán mész, nem a bal oldalon, mivel a JOBB kezetek találkozik.
És mindig a magasabb jármódban közlekedő megy a járáson.
De szerintem minden fontosat leírtak már előttem.
A jobb-bal kéz szabályhoz: a hivatalos álláspont annyira nemrég született meg, a jobb kezek találkoznak, azonban egyes helyeken, lovardánként eltérő, előfordulhat, hogy bal, ezt előre meg kell kérdezni, ismeretlen helyen pedig előre szólsz, hogy kívül vagy belül mész, ha valaki szembejön, és láthatóan nem tudjátok, ki tér ki.
Főleg fogatos helyeken fordul elő a "bal kezek találkoznak" szabály amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!