Mit szóltok ehhez a rettenetes hirdetéshez?
csurom gombás.
de amúgy nem lehet tudni, hogy a mostani helyén fogyott-e így le, vagy már így került a mostani tulajhoz.
lehet itt hüledezni, meg cigányozni, de az a lovon nem segít. tessék felvenni a kapcsolatot állatvédőkkel, vagy megvenni a lovat, max 100-ért tuti odaadják.
a gombája könnyen gyógyuló, csak csúnya dolog, imaverolos lemosással 3 hét múlva már új szőre nő!
valószínűleg a soványsága miatt igen le is van gyengülve a szervezete, így nem csoda, hogy gombás lett, ki tudja mi baja van még.
Én nem a gomba/rüh/atka miatt aggódnék, amelyik ló ezt így összeszedi, és ilyen sovány, az nagyon le van gyengülve, ha nincsenek meg a kötelezői, nincs az az épeszű ember, aki ne karanténnal kezdene, mert bármit hordozhat... A patája túlnőtt, a nyaka szinte nem is létezik, fajtabélyegzőt én nem látok rajta (=valsz nincs útlevele, így az oltások nem lenyomozhatóak), állatvédőket kéne hívni, vagy pedig megvenni a lovat sürgősen.
Állapotából adódóan ez a ló nem képes csikózni vagy kocsizni, hátasként funkcionálni, így lutri, mert nem tudni, hogy egyáltalán be van-e lovagolva vagy kocsizva, milyen a mentalitása, stb-stb., ezért rengeteg pénz-, és időbefektetést igényel az elején (be kell süttetni, vagy chippeltetni, lekérni az útlevelét, beoltatni, kezelni a bőrbaját, ha van más baja, azt is, megpatkoltatni mind a négy lábra [jó patkóval a patagondok gyorsabban jönnek helyre], majd ha vérvizsgálaton negatív kevésvérűségre, és a többi bajságra, az oltások után rövid idővel mehet legelőre, vagy karámba, lovardába több ló közé, hogy a szociális élete fellendüljön, ezáltal mentálisan gyógyuljon. Mivel kéne rá patkó hátulra is, ezért inkább csak karámba, legelőn ha összerúgnak, az durva sérülést okoz. Majd hónapok múltán lehet munkába venni - ha ugyan képes lesz rá, és nincs lappangó baja).
Sajnálom szegényt, hogy ide jutott, mert egy kimondottan szép lovat látok magam előtt. Az enyém is csont-bőr volt, mikor elhoztam, bár legalább azon kívül egészséges, rajtam kívül nem is igen látta bele senki azt a csodálatos pacit, akivé mára vált... Megfelelő tartás mellett belőle is remek társ lehet még.
Az orbottyanyiak minden bejelentesee kimennek.
Kuldje at nekik valaki e-mailben a hirdetes linkjet.
En sajnos nem tudom mert telefonrol irok es nem tudok kijelolni,masolni,de ez az allapot tarthatatlan,az a lo lelkileg is teljesen keszen van!!
Én nem tudom mgnyitni,de szerintem jobb is :'(
Ha valaki tudja,hogy mi lett szegény pacival,az legyen szíves írjon egy üzenetet!! Köszi!!!
Így van törölték, azt már nem tudom mi okból, a gazda tarthatott az ilyesmi felindulásoktól.
Nem tudom mi lesz így azzal a szerencsétlen jószággal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!