Hogy hívják az a kikötőszárat?
Mi a neve annak a kikötőszárnak amelyik, ilyen gumis, és a zablába lehet kapcsolni és a hevederhez?
Apró nyomást adva ezzel, hogy a ló mélyen tartsa a fejét
Az apró nyomáson vitatkoznék...
De amúgy gumis kikötőszárnak hívják :)
A gumis kikötőszár tényleg még egy elég barátságos darab pl. gy veiroterhez képest, és a legújabb álláspont szerint csak futószáron használható, hogy a kezdő lovas hiányos, vagy egyáltalán nem létező szársegítségét helyettesítse, korrigálja.
A nyak/fejtartás amúgy következmény, nem pedig cél.
értem.
Igazából egy ugrós edzőnél láttam, mikor edzette az egyik újgazdag kislányt, azt mondták, hogy elvileg azért van hogy a száron lét jobban menjen, de nem ismertem ezért kérdeztem utána!
köszönöm
Ugráshoz az egyetlen sedédszár, ami a lovon lehet, az a martingál. Gumis kikötő felesleges is, mivel a hiányos vagy nem létező szársegítségeket korrigálja, addig van a lovon nálunk pl., amíg a lovas egyáltalán nem fog szárat, illetve az első pár alkalommal még, amikor szárat kap a kezébe, és még csak tanulja a szárkezelést, aztán levesszük. Egy alkalommal kerül vissza még, az első szabadszáras órájára, akkor csak lélektani hatás miatt, mert sokan jobban érzik magukat tőle - de onnantól végleg "elveszítik" ezt a "biztonságot", ugráshoz eszemben nem lenne rápakolni a lóra...
A sajátomon mondjuk soha nem is volt, martingál igen, mert egy időben jó szokása volt, hogy csapkodta fel-le a fejét, ha kicsit is tele volt, jó kedve volt, ideges volt, szóval közel bármi kiváltotta ezt nála... Mára felesleges, úgyhogy kantár+nyereg, nyeregalátét, zselé (bár ez se lenne muszáj, ha már van, ráteszem, elég jól eloszlatja a súlyt a hátán), és jónapot... Minden más felesleges, ha a ló jól van idomítva, illetve ugróhoz nyilván jól jön azért egy ínvédő, esetleg bokavédő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!