Vágtánál ülni?
Hogy lehet vágtánál ülve maradni?
Nekem sehogy sem sikerül.
Nagyon sok gyakorlással. Dőlj hátra, mozogj együtt a lóval. A fenekeddel akard úgymond lenyomni a ló hátát. Ütemesen hintázz a lóval, de ne görcsösen, mert akkor befeszülsz. Próbáld ellazítani a csípőd.
Én nagyon sokáig szenvedtem a vágtával, hogy ne pattogjak, végül sikerült. :)
Nyomd le a sarkad, a vállad hozd hátra addig, amíg azt nem érzed, hogy menten hátraesel, kb. ekkor lesz jó helyen. A hátad húzd ki, semmiképp sem dőlhetsz előre (egyrészt elejére ejted a lovat, másrészt ha ebből megbotlik, egyből megelőzöd a lovat).
A csípő és a derék laza, egyfajta hintamozgással tolja a lovat, hajtva előre, nem hagyja, hogy megálljon. Ha meghúzod a csípőd, derekad, az már felvevő segítség lesz.
A lábszár nem mozoghat jobbra-balra, a comb és a térd funkcionál kapaszkodásra, ezekkel szorítani kell, gondolj arra, hogy kaptál valakitől egy 20 ezrest, és a térded és a nyereg közé tették - azonban csak akkor tarthatod meg, ha nem esik ki...
Kezdetben kapaszkodhatsz az elülső nyeregkápában, vagy ha van, nyakszíjban, majd előbb egyik kezed teszed csípőre, vagy ki oldalra, majd a másikat, végül mindkettőt. Ha már mindkét kezed független, és nem kapaszkodik a szárba, akkor kaphatsz szárat a kezedbe. :)
Koszonom a jotanacsokat :) ha lesz idom kiprobalom :))
Mindeki valaszat jonak talaltam szoval "tetszikeltem" :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!