Ki hogy lovagol?
Ti hogy lovagoltok?Leveszitek a kötőféket a paciról vagy nem?Akik nem veszik le miért nem veszik le? :)
Sok embert láttam úgy lovagolni hogy rajta hagyta a kötőféket,de kevés olyat aki le vette.
Én is úgy lovaglok,csak van egy ismerősöm aki sose veszi le róluk.Akárhova mennek.Akár ha az udvarban...
Nekem se "tetszik" meg én is úgy tudtam hogy kidörzsöli csak kicsit beképzelt a csaj és ha mondom neki azzal jön:Én már 6 éve lovaglok te csak ne oktassál...(13 éves 6 éve lovagol,én 12 7 éve lovaglok neki van lova nekem nincs de én még is ugy érzem néha hogy én többet tudok a lovagról mint ő.)
Eleve beakadhat, ha szoros, hozzánőhez a lóhoz, és akkor úgy műtöd ki, bepetézhetnek alá rovarok, főleg, ha a ló épp kiizzadt (az alatt akkor is izzadhat, ha amúgy nem látszik máshol!), ez amúgy bőrbetegségekhez is vezethet.
Bokszba, karámba és legelőre le kell venni, mert bárhova beakadhat, bármikor... Ami elég veszélyes is lehet, a ló súlyosan megsérülhet, ha bepánikol, és szabadulni próbál (főleg csomózott kötőféknél, aminek nincs szakadási pontja).
Egy külön dolog, hogy nem szép, tisztes oktató vagy edző ha meglátja, ki is vágja az órájáról helyből... Hosszú túrákhoz szokták rajtuk hagyni, hogy megállásnál egyből lehessen pányvázni, kikötni a lovat. Nagyjából minden máshoz felesleges, esetleg még balesetveszélyes is, ráadásul a lónak iszonyat kényelmetlen, mert több pontos megtörik a kantár, nem megfelelően fekszik fel, itt-ott nyom, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!