Mi alapján dol el, hogy ki milyen szinten lovagol?
Ma kerdeztek tolem, hogy milyen szinten lovagolok es nem tudtam mit mondjak.
5 eve lovagolok, osszesen max 10 oktato oran voltam (osztalylovaglas), de akkor sem foglalkoztak velem, mert segitsegert cserebe lovagoltam.
Ennek 2 eve, azota egyedul jarok terepre 4 loval.
Lepes, ugetes vagta stabilan megy, de megse mondhatom, hogy tudok lovagolni, hiszen nem tanitottak meg.
Mondjuk egy dolog, hogy kezdő-e, egy másik, hogy jól lovagol-e, mert terepen amire a ló megtanít, az túlélő a jármódok és úgy összességében túlélőlovaglás általában...
El tudod lazítani a lovat? Feladja a hátát, lengeti, és a zablához nyúl? Stabilan ülsz, nincsenek üléshibáid? Alap díjlovas ismeretek (a terepnek is az az alapja, máskülönben nem lovagolsz, csak retyózol kint terepen, élvezve a ló jóindulatát)?
Amúgy ez olyan tipikus, rohangál az országban rengeteg magát edzőnek tartó vadbarom, aki aztán úgy megtanítja a diákjait, hogy másnak már a tanítványai is sírva fogják a fejüket, ha meglátják egy-egy óráját akár.
Ajj mar. Mindenhol csak ezt latom: akkor tudsz normalisan lovagolni ha: a lo felengedi a hatat. Tudsz alap szonten dijlovagolni stb...
Anelkul miert ne elvezhetne a lovaglast??!! Szerintm ha biztonsaggal uli a lovat. Nem uti a hatat es tudja kezelni mind4 jarmodban akkor tud lovagolni.
Konyorgom... 1000 eve is voltqk lovak es akkor meg nem is ismertek ilyen fogalmakat. Megis eltudtak lovagolni egy lovat anelkul h bari is tortenne...
Manapsag nem is szamit lovasnak az aki nem megy lovardaba lovagolni..
En sem voltam lovardaban. Megis minharom jarmodban megvagyok tobb loval is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!