Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak, hogy ne pumpálj...

Mit csináljak, hogy ne pumpáljak a kezemmel, hogyha egyszerűen nem érzem, hogy pumpálok?

Figyelt kérdés
Edzőm mondta, de nem hittem neki. És nem is tudtam kijavítani, hiszen nem érzem. Úgy érzem, hogy a ló mozog olyan lomhán, hogy viszi magával a kezem. De látok videókat és tényleg nagyon csúnya. Egészen szép lenne, hogyha nem mozogna úgy a kezem. De hogy csináljam, mit csináljak?

2013. máj. 19. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is húzd hátra a vállad, nyomd le a sarkad, és a könyököd legyen behajlítva, a kézfejed nagyjából az elülső nyeregkápa felett, a köldököd vonalánál nem feljebb, és figyelj ennek a helyzetnek a megtartására.

A ló nem mozgathatja a kezed, ha te nem engeded ezt neki, és a mozgó kéz gyakran egyenlő a kapaszkodóval, amit leginkább futószáron tudsz javítani - ekkor kapaszkodhatsz a nyeregbe vagy ha van, akkor nyakszíjba, és előbb az egyik, majd a másik kezed teszed csípőre, vagy teszed ki oldalra, aztán előbb-utóbb mindkettőt; és megtapasztalod, hogy a ló így is megy, nem kell fognod a szárat hozzá, hogy Te meg közben rajtamaradj :)

2013. máj. 20. 16:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy megy. Nem az egyensúlyommal van a probléma. Háttal is vágtázok én a lovon ha kell. Csak mióta egy hajtós lovon lovagolok, rászoktam arra, hogy azt hiszem, hogy ha a kezemmel is "hajtom" akkor jobban megy. De nem! És azóta már nem is tudom, hogy hogy javítsam ki. Más könnyű lovaglású lovon nem csinálom. Csak rajta. De őt nem lehet feltenni futószárra, mert nem tudod annyira összeszedni, hogy kiskörön vágtázni tudjon és futószáron kényelmes legyen neki.
2013. máj. 22. 15:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Vannak elég hosszú futószárak, amivel elég nagy körre ki lehet engedni a lovat, ha azon sem tud vágtázni, akkor gond van, mert egy 20 méter átmérőjű körön már mindenképp tudnia kell menni...

Húzd ki a hátad, nyomd le a sarkad, mindig nézz előre, a haladás irányába, a vállad annyira hozd hátra, hogy már azt érzed, hátraesel, és a könyököd legyen hajlítva. Innentől arra kell figyelni, hogy nem dőlhetsz előre, de a könyököd sem nyújthatod ki, mozdulhat (minimálisan), amíg hajlítva marad, de annál jobban nem. A kézfej maradjon az elülső nyeregkápa felett, nagyjából a köldök vonalában.

A jól belovagolt lovat amúgy nem hajtja, ha szárat adsz neki. Amint meglöttyen a szár, a ló feje előre-lefelé mozdul, keresve a támaszkodást, ha nem találja, lassulni kezd, ha nincs mellette folyamatos előrehajtó testsúly és lábsegítség, egyenesen megáll.

2013. máj. 22. 16:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Koszonom megprobalom. :)

Csak az a gond h o nem egy jol belovagolt lo. De eleg sokat fejlodott.

2013. máj. 22. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!