Mennyi idő alatt lehet jól megtanulni az ügetéseket, vágtát stb futószáron? Kb mennyi idő után érdemes kimenni terepre?
Ez egyénenként eltérő, befolyásolja, ilyen gyorsan érzel rá, és hogy milyen a ló, mert egyesek ügetését, másiknak a vágtáját könnyebb kiülni, a harmadiknak meg egyiket se, negyediknél esetleg mindkettőt... :) Pár hónap alatt ezeket el lehet sajátítani, terepre én addig senkivel sem megyek ki, amíg nem tud szabadszáron stabilan ülni mindhárom jármódban, nem uralja a lovát minden esetben, nem sikít, vagy ugrik le, ha a ló megbotlik vagy kicsit felkapja a fejét, de meg sem ugrik igazából, és amíg nem tud stabil és biztos szársegítségeket adni, amelyek függetlenek (tehát nem kapaszkodik).
Ismerek olyan edzőt, amelyik csak akkor indul el lovassal, ha alap kis X-et már stabilan ugorja (kidőlt farönkök).
Nem tudom hogy te hogy vagy vele, de én 3x voltam lovas táborba mindenféle lovas előélet nélkül. :)
Azt tudni kell hogy ez 5 nap és mind az 5 nap voltunk terepen. Nem volt semmi baleset. Pedig nem volt semmi képzés előtte. Én még sosem ültem úgy lovon hogy nem fogta senki, és már első nap vágtáztunk terepen :) Hihetetlen élmény volt :) Ha hallgatsz rám akkor hagyod az angol lovaglást és áttérsz westernre mert sokkal kényelmesebb és biztonságosabb ;)
Az egész nagyon laza és nem is kell ilyen sokat szenvedni hacsak nem szeretnél versenyekre járni de ez már megint más dolog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!