Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek hogy kéne?

Szerintetek hogy kéne?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy lovat versenyre... díjugratásra...

csikót vegyek?

2013. máj. 10. 17:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mire komolyabb szintű versenyre viszed, 8-12 éves. Akkor is, ha Amerikában él, kivéve, ha ott másképpen telik az idő, és néha visszafele forog... Ha veszel egy 8 év körüli lovat, rövid időn belül versenyközeli szinten vagytok, de ha meg szarsz bele, mert jobban tudod, akkor felesleges kérdezni, úgyis úgy viszed szét a lovad, ahogy akarod, gondolom, ott is max akkor büntetnek, ha látják, hogy levágod a fejét egy bozótvágóval, vagy éhen hal... A többi nem számít.
2013. máj. 23. 20:18
 12/19 anonim ***** válasza:

igaza van, mit bántod?!

minek kérdezed ha utána nem fogadod el a válszt ?! kérdezted, hogy csikót vegyél mi meg mondtuk hogy ne mert azzal rengeteg a dolgod amíg olyan szintre juttok, hogy versenyezni tudtok és egy pár évig csak gondozni tudod még lovagolni se, de ha azt akarod csak nyugodtan, de nem kell mindenkit lenézni hogy "juj, de nagy lett valakinek a szája! 12 éves vagy?" és ha igen akkor mi van attól a 12 éveseknek is lehet véleménye és tapasztalata ... ! >:(

ez annyira idegesítő...

(és nyugodtan lepontozhatsz mindenkit, de szerintem itt nem velünk van gond)

2013. máj. 24. 14:20
 13/19 anonim ***** válasza:

Tíz évvel több, de a véleményem akkor is adott. Vehetsz csikót, akkor legyen választási korú, hogy közösen nőjetek fel. Sőt! Az már késő. Legyen 1-2 hetes, hozd el az anyjával együtt, az anyát majd elpaterolod választási korban, vagy megeszed, akármi, nem számít. Az csak kamu, hogy a ló 3 éves korában lovagolható be. 2 évesen törd be erővel, akkor még te vagy az erősebb. Verd amíg mozog, akkor megtanulja, ki az úr, két hónap múlva mehettek ugróversenyre...

0,5-3 éves koráig csak tartod és eteted (a korának megfelelően), 3, inkább 3,5-4 éves korában belovagoltatod, 5-6 évesen szabadonugróban mehet, akkorra M-es szintre kéne hozni díjlovaglásban _minimum_, és cavalettivel elő van készítve az ugrás. 6-7 évesen megtanul lovassal stabilan ugrani, először csak X-et, eddigre szabadonugróban megy magasabb akadályt, kombinációt és akadályvonalat is. 7 éves korára komplett ugrópályákat tudnia kell teljesíteni, gond nélkül ugorja a meredek és széles akadályokat is, fordulékony, a segítségek gyorsan átmennek rajta, vágtaugráshossza tetszőlegesen nyújthat és rövidíthető, képes sorozat ugrásváltásra, és lábsorrendet vált akár akadály felett is, megismerkedik a kőfallal és a vizestálcával, vizesárokkal, tripple barral, és a többi akadálytípussal nyereg alatt is. Közben heti egyszer legalább elmegy terepre, mászatni is, és heti legalább egy idomítóedzésen is részt vesz.

8-10 éves korában mehet _komolyabb_ versenyre.

Mehet 4-5 évesen is, csak akkor ne tervezz vele hosszútávra.

2013. máj. 24. 14:42
 14/19 A kérdező kommentje:
Szerintem egy 12 évesnek nem lehet valami sok tapasztalata főleg úgy hogy beszólogat...szerintem kérd meg a szüleidet hogy tanítsanak egy kis tiszteletre a felnőttekkel szemben.
2013. máj. 24. 17:55
 15/19 anonim ***** válasza:

honnan veszed hogy ki hány éves

szerintem téged kéne megtanítani a tiszteletre

és ha egy 12 éves 7-8 éve lovagol akkor igen is lehet tapasztalata, őleg ha még saját lova is van (manapság már egyre többnek van)

úgyhogy én inkáébb nem fojtatnám a vitatkozást

vegyél nyugodtan csikót, az előzőnek igaza van úgy is csak 8 évesen fogod tudni magas szinten versenyre vinni, ha nem csak kis akadályokon akarsz ugratni...

vegyél nyugodtan azt ha annyira azt akarsz venni csak akkor nem kell kérdezni, ha úgysem érdekel a válasz...

2013. máj. 25. 12:59
 16/19 anonim ***** válasza:
Továbbra se vagyok 12; bár a Te agyi szintedhez mérten lehet, közel annyival vagyok feletted... De mondom, édes mindegy. Vegyél csikót, 3 évesen meg menjél vele Párizsi nagydíjra, Amerikában ugye ahogy írtad, nagyok az elvárások, szóval 3-4 évesen biztos ugorja a két métert nyereg alatt is, ha nem, akkor meg selejt. Az nem gond, ha 6 évesen vágóba adod, úgyse lenn már sok hátra neki.
2013. máj. 25. 15:11
 17/19 anonim ***** válasza:

én tudom, hogy nem vagy tizenkettő, én a 12 éves alatt nem téged értelek, hanem egy tzényleg 12 évest

amúgy mindegy engem már nem érdekel ez az egész vegyél amit akarsz, nekem mindegy...

amúgy bocsi, hogy idegesen írtam, leet nem kellet volna így írni, de neked se (kérdező)

2013. máj. 26. 09:03
 18/19 anonim ***** válasza:
ne értem azokat az embereket akik kiírnak egy kérdést, és leugatják a normális válaszolókat. ha úgyis meg vagy győződve róla hogy neked van igazad, minek tetted fel a kérdést????
2013. szept. 1. 16:00
 19/19 anonim ***** válasza:

Azért, mert ő úgyis megteheti, hogy kizsigerel egy 6 éves lóból 160-as pályát. Nem véletlen, hogy az Olimpián (ami 160-ra van kiírva) nem 5 éves fiatal lovak indulnak, amik amúgyis 6 évesen mutatkoznak be ugrópályán először... És fokozatosan vannak "felépítve", hogy 10 éves korukra tudjanak jól teljesíteni, és ne legyenek idejekorán kipurcanva a nagy igénybevételtől.

Bár aki 150-re készül, elviekben ért ezekhez, de mondjuk hallottam olyat, aki lovas alatt 3 éves csikót ugratott 160-on. Az senkit se izgat, hogy a lónak 6 éves korára súlyos lábproblémái voltak, de legalább addig is jól ment... Az ilyen ló tényleg soha nem lesz 10-12 éves korára olyan jó kondiban, mint anno. Igaz, mire egy ló hátsó lábait, farát eléggé megizmosítod, és felkészíted az elejét is (azért egy 160-as ugrásból, lovassal együtt kemény dolog leérkezni két mellsőre), az nem két nap.

2013. szept. 1. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!