Nyereg boltból?
Nyilván egy jó minőségű használt nyeregben még 50-60 évnyi van, egy újonnan vett 20-40 ezresben 1-3, heti egyszeri használat mellett több, bár attól függ, ki és hogyan használja.
Nyilván ha nem akarsz igazán elit nyerget, és ritkásan használod, akkor 80-90 ezer táján már kapsz viszonylag tartós újat.
Azért ennyire ne szálljunk már el! Napi, rendszeresen több óra lovaglásra én is inkább használtat, de márkásat vennék (használt nyergeim vannak nekem is), de alkalmanként, hobbira nehogy már csak Stübbent és társait lehessen használni...
Kérdező, 50 körül kapsz olyan nyerget, újat, ami teljesen jó lesz neked. Én annak idején ilyen nyeregben még versenyeztem is évekig. Hobbira teljesen megfelelnek azok a nyergek, csak bőr nyerget vegyél, bár szintetikus párti vagyok, de abból tényleg csak nagyon márkásat éri meg venni. De normál, univerzális bőr nyerget fogsz kapni 50 körül, vedd meg nyugodtan.
A Nagylovasban is mindig van olyan, ami viszonylag olcsó és jól használható. Tedd rá a bakra, ülj bele, biztos találsz neked megfelelőt.
Ha saját lovad van, elsősorban az ő háta legyen mérvadó a nyereg méretének és formájának tekintetében. Ha nincs, akkor érdemes olyat választani, amelyiknek elég tágas markamrája van, hogy többféle lóra is passzolhasson, vegyél alá esetleg egy nyeregemelőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!