Ha nincs hátsó patkója, lovagolhatom aszfalton?
Figyelt kérdés
Idős, nagytermetű sportló, a két mellső lábára van patkolva, a hátsókat csak körmölik. Új legelőre kerül pár hétre, és 2 km odáig az út, ebből kb másfél aszfalton. Reggel-este meg kell tenni az utat, úgy szoktam, hogy szőrén-kötőfékkel felülök (Idős, nyugodt, tudom kontrollálni így is) és odalovagolom, de ha ügetnénk, esetleg vágtáznánk útközben, sokkal hamarabb odaérnénk, csak nem merem az aszfalton ügettetni, vágtáztatni, mert nincs patkolva a hátuljára, és nem tudom, hogy napi 4 km-től lehet-e így baja. A hátuljára nem tehetek patkót, mert más lovakkal van együtt a legelőn. Szerintetek ügethetünk, vágtázhatunk az úton, vagy csak lépjünk, esetleg fel se üljek rá, csak vezessem? Az a baj, hogy ha a füves részen megyünk, nem az aszfalton, ott sok a szúnyog, kullancs, és tele lesz a hasa alja kullanccsal, meg csipkednek a szúnyogok. (Ügetésben nem pattogok a hátán szőrén, alig mozog a háta, és elég könnyű vagyok, szóval ezzel nincs gond)2013. máj. 8. 19:33
11/12 A kérdező kommentje:
Sosem próbáltam még aszfalton, nem tudom mennyire kopik a körme, meg mikor a kovács jön, akkor sem szoktam ott lenni, mert délelőtt jön és iskolában vagyok, de rákérdezek a lovásznál, ő régebb óta ismeri a lovat. Az út mellett jó a talaj, de nagy most a fű, és tele van kullanccsal. Mindenesetre körbekérdezek, hátha ismer valaki másik utat arra, ami jobb.
2013. máj. 9. 16:06
12/12 anonim válasza:
Kullancs ellenkend le neostomosan oldattal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!