Milyen lovat vegyek?
Figyelt kérdés
12 éves vagyok,első lovam lenne díjugratásra versenyre és terepre,fiatal lovat akarok 10 évnél nem öregebbet...
Mire figyeljek vásárláskor?
Heréltet vagy kancát vegyek?
(állatorvost viszek)
Az jó hogyha lecsutakolom,utána kipucolom a patáját,lovagolok rajta,és én nyergelem,kantározom fel?
2013. máj. 7. 19:25
11/13 anonim válasza:
Futószáron érdemes kipróbálni, vagyis én minden lovat kipróbáltam, mert a testvéremet tanítom a lovamon futószáron, fontos volt, hogy tudjon menni. De látszik sok minden a futószáras munkából, hogy ismeri-e, szépen csinálja, vagy támadja az embert, ellenkezik, ugrál. Persze ez sokaknak nem fontos, de nekem az volt.
12/13 anonim válasza:
A ló belovaglása előtt futószáron tanul meg közlekedni, amelyiknek futószáron súlyos hiányosságai vannak, akárcsak egy kézre is, annak alighanem a belovaglásában is súlyos lyukak vannak, még, ha esetleg elsőre nem is derül ki. Mindenképpen ki kell próbálni a lovat futószáron is, stabilan kell közlekednie mindhárom jármódban mindkét kézre, el kell tudnia lazulni (!), feladni a hátát, lengetni, és a zablához nyúlni. Amelyik ezt nem mutatja futószáron, lovas alatt sem esz sokkal jobb, akkor sem, ha elsőre úgy tűnhet.
13/13 anonim válasza:
szerintem egy heréltet vegyél.
de ha díjugratásra akarod akkor nagyon figyelj legyen hosszú a lába (egyik barátomnak is ezt tanácsoltam, neki
bevált)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!