Baj ha ilyen vagyok?
Van, aki másképp szereti az állatokat.
Semmi baj nincs veled, hiszen jobb dolgod is van mint egy ló seggét nyalni, beszélni hozzá, mert úgysem válaszol. Most lehet, a lóimádók lepontoznak, de szerintem egy kutya sokkal jobban megért, és hűségesebb.
Nem kell, hogy legyen kedvenced, de azért egyes részletek valahol már szerintem verhetik azt a bizonyos biztosítékot.
"Nem szeretem a lovat nyálazni, mert undorító ugyanis nem tiszta." - akkor takarítsd meg, ha meg ég mindig nem tiszta, ne nyúlj hozzá, nem kötelező lovaglni. Összekoszolja a kesztyűd, nadrágod, téged is, ráadásul nem lehet szó szerint véve nyalogatni (...más állatot, vagy a gyerekedet fogod? ha meg azt se, akkor nem is értem ezt a kijelentést). Smárolni sem kell vele, azon egyszerű okból, hogy a lovak nyelvén ennek nincs olyan funkciója, mint az embernél, akkor sem, ha az ember belelátja, és majd' maga alá élvez, ha két ló összenyalna akár véletlenül is, hogy "puszilkodnak, szerelmesek".
Fogdosni sem kell a lovat, bár le kell takarítani amúgy minden testészét, legalábbis igencsak illő, illetve ha bárhol furát látsz, illik megfogni, nem meleg-e (úgy egyáltalán is illik ezt ellenőrizni, mert ha lázas, nem hozzuk ki, csak azért, mert úgyse érek hozzá, hiszen koszos, meg állat is, rábaszom, ami kell, osztán had menjen).
Én se ülök a ló mellett 24 órában, pedig van saját lovam. Most adjam el, mert nem bentlakásos istállóban tartom, ahol valaki a puszta létezésmért cserébe pénzel és tanít?
Ettől függetlenül az edzéseket úgy építem fel, hogy a lónak és nekem is jó legyen, hogy legyen hova fejlődni, és élő partnerként tekintek rá, ha ez nem megy, vegyél egy motort, az is száguld, és még az ízületei se halnak meg tőle.
A kutyás hasonlat ott sántít, hogy a kutya ugyanolyan élőlény, és ha kiskorától neveled, ugyanúgy megért dolgokat, mint a ló, megszokja az adott ember jeleit, gesztusait, stb. - ámbár alapvető különbség, persze, hogy a ló növényevő, ezért máshogy kell viselkedni vele, viszonyulni hozzá. Ettől ugyanolyan társ lehet, mint a kutya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!