Miért habzik ennyire a szája?
Hu haver... nem vok egy allatorvos de elsore durvanak hangzik. Miert itt kerdezel ilyesmit? :) Ha nekem lenne lovam, akkor hasonloesetben megkerdeznem a fatert vagy valakit -szemelyesen-, hogy mivan most... En mintha lattam mar hasonlot mikor kicsi voltam...
Bocs ha kicsit indulatos voltam
A szájhabzás önmagában jó, az elengedettség jele. A túlzott szájhabzást azonban okozhatja idegesség, feszesség. Milyen jeleket mutat még a ló? Milyen a tekintete? Nem sunyít? Nem feszes? A többi jelből egyértelműen el lehet dönteni azt, hogy a szájhabzást elengedettség vagy épp ellenkezőleg, idegesség, feszesség okozza-e. (Bár az elengedettség nem azonnal, hanem inkább a bemelegítés során és munka alatt szokott szájhabzást előidézni...)
Alapvetően tehát természetes, sőt jó, kivéve, ha más jel is utal arra, hogy feszült (forgatja a szemét, feszes stb.).
Oké.
Nincs semmi más jel. Nem nagyon szokott ideges lenni. Maximum figyel valamit. Nem szokott sunyítani meg semmi.
Köszönöm :)
A tarkóból engedettség egyik jele, mert olyan pozícióba kerül, hogy a nyálmirigyek termelni kezdenek.
Ha csak beteszed a szájába a zablát és magától beindul a nyáltermelése már az előtt, hogy ráülsz, az nem biztos, hogy jó.
Ha lovaglásnál előre-mélyre lovagolod, aktivizálod a farát, a ló feladja a hátát, lengeti, a farkát kényelmesen hordozza maga után, a fülei jellegzetesen előre pipáznak, akkor viszont kimondottan kívánatos jel, hogy beinduljon a nyáltermelése, és időnként hosszan, elégedetten prüsszögjön.
Igen utolsó. Az szokott lenni, hogy legyintget a farkával, a füle előre néz és elengedi magát.
Akkor jó jel hogy habzik a szája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!