Hogy tudnám megértetni barátnőmmel?
Én beszélnék a szüleivel is, bár ismerek olyan szülőket, akik kerek perec megmondják, hogy az csak annak kell, aki nem tud lovagolni, de az ő édeskéjük így meg úgy vérprofi (és nyilván a Nagydíj szintű ugrók se tudnak lovagolni).
De a balesetveszély nem vicc, és bárki bármikor eshet úgy, hogy abba akár bele is halhat (fejsérülés, pl), szóval kobakot mindenképp fel kéne vennie.
És igenis kéne lovasedző is mellé, aki a lovakkal is foglalkozik, meg vele is (!), mert akárki mond akármit, az nem normális, ha napi szinten többször esik valaki... Hosszútávon meg főleg nem állapot. Ha olyan lovam lenne, mai napjában többször letenne, és nem tudnám megoldani a kérdést 1-2 hónap alatt, de még fejlődés jeleit se igen mutatná, akkor vagy edzőt (nem elég jó, hogy fejlesszen engem és a lovat), vagy lovat váltanék (nem vagyok elég jó hozzá), az biztos.
Hány éves a te barátnőd? Loviban tartja a lovát? Kobak nélkül a lóra nem engedném, ha ugrat, akkor meg 18 év alatt gerincvédő.
Tőlünk nyugatra már kobak pucolnak, futószáraznak. Az apja oktatja? És nem félti a lányát???
Az hogy állandóan zakózik annak az eredménye, hogy ülésbeli hiányosságai vannak. Gondolom instabil az egész lovas, az ilyen meg a legjámborabb lóról is képes leesni.
Egy normális edző addig nem engedné akadály közelébe, míg nem biztos az ülése kengyel nélkül, szabadon mind3 jármódban.
Figyi, az ilyen nem lovas a szemembe, de az apja sem.
Megváltoztatni úgysem tudod, mert ezt látja otthon, az apja is gyöpös ahogy elnézem. Ha mondjuk bekerülne egy jó lovas közösségbe jó edzővel akkor talán rájön, hogy nem tud lovagolni, meg az egész hozzáállása szar, de akkor meg az lenne, hogy mindenki bántja és mindenki hülye, meg őt bántják.
Ha zavar, hogy ilyen a csaj és a "lovas" szemlélete, akkor inkább ne barátkozz vele, mert csak puffogni tudsz rajta. Én tudom, hogy te jót akarsz neki, de nem fog megváltozni, legalább is most nem, majd talán évek múlva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!