Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Belelép a hátuljával az első...

Belelép a hátuljával az első lábaiba. Pataharang csak az egyetlen megoldás?

Figyelt kérdés
A lovam eléggé belelép a hátuljával az elejébe. Ilyenkor csak a pataharang a jó? Van nekem első, hátsó ínvédőm is, ha az elsőket felrakom, akkor az is jó megoldás?
2013. ápr. 8. 12:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Az ínvédő az fent védi, viszont a patája felső részébe lép bele a hátuljával, ha belelép. Ha oda lépne, ahol az ínvédő van, az elég komoly probléma lenne.

Szerintem a pataharang az egyetlen megoldás.

2013. ápr. 8. 13:43
 2/6 Eruska82 válasza:

Attól függ, mi a célod. Gondolom szeretnéd ezt megelőzni is, hiszen a lovad lábának nem túl jó. Szerintem érdemes lenne egy kis járóiskola gyakorlatot elvégeznetek. De nagyon fontos a megfelelő lépéstávolság beállítása a rudaknál. Erről itt olvashatsz: [link]

Annak érdekében, hogy ne sérüljön a pata és az inak, megfelelő védelem a pataharang. Nem tudom van-e rajta patkó, az tovább károsíthatja a ló patáját, a sarokvánkosát. Le is szokta lépni a patkót (már ha van rajta)?

A járóiskola rúdjai segítségre van, hogy a ló jobban összpontosítson a lépéseire, a mozgására. De én halottam olyan verziót is, hogy a ló lépés nyomai helyére a talajba kis és széles mélyedéseket alakítanak ki, ezzel késztetve a lovat a hosszabb lépésekre. Nyilván itt nem olyan gödrökre gondolok, hogy kitörje a lábát.

Ínvédő használata is segíthet, de fontos a jó felhelyezés.

2013. ápr. 8. 13:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Pataharang, de gyorsan! :)
2013. ápr. 8. 14:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, tehát célszerűbb ilyenkor a pataharang. Nincs rajta se elől se hátul patkó, szóval így egyszerűbb egy picit a dolog. De majd nekilátok, és jó sok járóiskolával próbálom orvosolni a helyzetet. Köszönöm a válaszokat! :)
2013. ápr. 8. 17:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Sok-sok járóiskola lépésben, ügetésben, később vágtában is. Illetve próbálkozhatsz vele fordulat az eleje, hátulja körül, farat/vállat ki/be gyakorlatokkal, oldaljárásokkal, tolódásokkal, combra engedéssel - olyankor mit csinál? Figyel a lábaira?
2013. ápr. 8. 20:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem igazán, nagyon szertelen még. Nem is volt lovardában lovagolva még, a járóiskolát sem ismeri. Kicsit az irányításával is vannak még gondok, mert a száját szinte nem is érzi. Azért vannak ezek a problémák, mert ő egy elrontott ló, és most került hozzám, most látok neki a fejlesztésének. :)
2013. ápr. 8. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!