Belelép a hátuljával az első lábaiba. Pataharang csak az egyetlen megoldás?
Az ínvédő az fent védi, viszont a patája felső részébe lép bele a hátuljával, ha belelép. Ha oda lépne, ahol az ínvédő van, az elég komoly probléma lenne.
Szerintem a pataharang az egyetlen megoldás.
Attól függ, mi a célod. Gondolom szeretnéd ezt megelőzni is, hiszen a lovad lábának nem túl jó. Szerintem érdemes lenne egy kis járóiskola gyakorlatot elvégeznetek. De nagyon fontos a megfelelő lépéstávolság beállítása a rudaknál. Erről itt olvashatsz: [link]
Annak érdekében, hogy ne sérüljön a pata és az inak, megfelelő védelem a pataharang. Nem tudom van-e rajta patkó, az tovább károsíthatja a ló patáját, a sarokvánkosát. Le is szokta lépni a patkót (már ha van rajta)?
A járóiskola rúdjai segítségre van, hogy a ló jobban összpontosítson a lépéseire, a mozgására. De én halottam olyan verziót is, hogy a ló lépés nyomai helyére a talajba kis és széles mélyedéseket alakítanak ki, ezzel késztetve a lovat a hosszabb lépésekre. Nyilván itt nem olyan gödrökre gondolok, hogy kitörje a lábát.
Ínvédő használata is segíthet, de fontos a jó felhelyezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!