Ballagásra lovat kapok/választok. Vélemény Milyet?
120 centiig gyakorlatilag bármelyik lovat meg lehet tanítani ugrani, onnantól meg lovas és egyéb környezeti körülmények függvénye főleg (az ugróképesség elhanyagolható mértékben számít örökletes tulajdonságnak).
Neme kanca vagy herélt, mert mén nem való első lónak, talán még másodiknak sem.
Én kisbéri vagy magyar félvér fajtákban szétnéznék például - a magyar félvérnek általában az anyja ismeretlen származású, de apja fed. engedélyes mén, ez azt jelenti, hogy ennek a fajtának a génállománya sokrétű és változatos, magassága, képességei eltérőek lehetnek, ezért könnyű találni köztük olyat, ami alkalmas lesz számodra. A kisbéri, esetleg a nóniusz is elég sokféle felhasználhatóságot tesz lehetővé, bár a nóniusz nem az az ugró fajta (akkor már inkább gidrán).
Olcsó lovat találni halomszám, én (igaz, ügetőt) belovagolt 8 éves lovat felszereléssel együtt vettem 240 ezerért. Igaz, mellénk kellett utána az edző, hogy lovat faragjunk belőle.
Egyébként az ügető és a telivér is gyors, és jól ugrik, ősszel nagyon olcsóak is Kincsem parkból, vagy bármely tréningistállóból, bár átlovaglásra szorulnak, és csak akkor ajánlanám, ha jó edző lesz melletted.
Arabot nem ajánlanék, első lónak főleg nem, német, holland, magyar, akármilyen sportlovat szintén nem, azoknál már csak a fajtát önmagában is meg kellene fizetni.
A jó lónak amúgy nincs színe, vagy fajtája - egyedet kell majd nézni, nem pedig fajtát.
8 éves ügetőt vettem, 4 éves koráig volt tréningben, utána az akkori gazdája ráhagyta és mindent balkézre csinált vele, nagyjából egy hónap alatt orvosolható volt a ferdesége, ma már ugyanúgy dolgozik mindkét kézre, futószáron és nyereg alatt is. Lábai jók, nincs vele gond azóta se.
Nem 10 éves lovat kell onnan venni, nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!