Saját lovat háti hányszor látogattok? Mennyi a minimum-maximum?
Én is sokáig heti 3-szor mentem ki a lovamhoz, mert nem volt többre időm. Volt, hogy meló miatt két hétig nem jutottam ki decemberben, de akkor is volt, aki mozgassa persze. Szerencsére úgy jött ki az életem, hogy most már heti 6-szor is tudok menni.
Ha valaki azt mondja, hogy ha saját lovad van, igenis járj ki minden nap, de legalább heti 5-ször, ne foglalkozz vele. Ha nem verseny, meg sportlovat veszel, és nem komoly versenyzési szándékkal lovagolsz, akkor bőven jó a heti 3, azért annyi jó, ha meg van, de mondjuk ezt sem kell "kőbe vésni".
A lényeg, hogy ne hanyagold el!
Még annyival egészíteném ki a saját, illetve a második válaszoló válaszát, hogy versenyző is hagyhatja ott a lovait több időre, leginkább télen, amikor amúgy is kevesebbet dolgoznának (kiv. fedeles versenyek)
Lényeg hogy jó helyet találj neki, és külön jó, ha van a lovardában egy közeli ismerősöd, aki néha rá tud nézni, netalántán mozgatni.
Heti 4-5
Végzős vagyok gimnáziumban, ált suli 7. osztály óta van lovam és az átlag heti 4 volt mindig. Függ attól is hogy milyen messze van tőled a ló
A lónak minden nap mozognia kell, így, vagy úgy, ha ez megoldott, akkor onnantól a Te döntésed, Te magad hányszor mész ki, hogy még megérje tartanod.
Ez függ a tartási formától is, karámos, legelős tartásnál belefér 1-1 nap pihenő neki, bokszosnál ügyelni kell az ún. ünnepi betegségre.
A lovat indig át- és, lemozgatni kell, nem pedig meghajtani, kergetni, akármi. Ez még fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!