Tényleg van magyar telivér?
Első ne is haragudj, de te mégis mi a fenére gondolsz? Itthon tenyésztik... Tenyésztenek itthon mindent, furioso north star, gidrán, shagya arab, kisbéri félvért, magyar félvért, magyar sportlovat, nóniuszt, de magyar telivért pont nem, az ugyanis nem létezik. Angol telivért tenyészthetnek, de annak a fajtája nem módosul, amennyiben fajtán belüli, engedéllyel rendelkező mén fedez fajtán belüli kancát. Ha fajtán kívüli kancát, akkor a csikó a kanca fajtáját "örökli".
Magyar telivér nem létezik. A telivér egyébként arra utal, hogy a tenyésztés zárt, idegen ló semmilyen körülmények között nem kerülhet be. Ilyen fajta MO-n nem is igen van...
A fajta attól még nem változik, zárt ménes, tehát akárhol tenyészted, ugyanabból a pár kancacsaládból, pár ménetől származó lovakról van szó, tehát csak annyi eltérés van, hogy ezeket elszállították Angliából, és máshol tenyésztik.
A magyar telivért én úgy tudom elképzelni, hogy valamilyen magyar lófajta x angol telivér, ami már ebből is látszik, hogy igazából nem telivér (hiszen kevert), csak telivérezett.
nem kötöszködni akarok,de hol olvastad,h változik a fajta?
A fajta attól még nem változik, zárt ménes, tehát akárhol tenyészted, ugyanabból a pár kancacsaládból, pár ménetől származó lovakról van szó, tehát csak annyi eltérés van, hogy ezeket elszállították Angliából, és máshol tenyésztik.
Én is pont ezt írtam nem tudom,h ebben mi az érthetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!