Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Vélemények erről a lóról?

Vélemények erről a lóról?

Figyelt kérdés
[link]
2013. márc. 26. 11:26
1 2
 11/12 Pivekla ***** válasza:
100%

A pintohoz én nem fűznék túl sok mindent, a fogatos kantár és a "nyugodt,de sok energiával rendelkezik" számomra elegendő információ ahhoz hogy megfelelő képet kapjak a ló idomítottságáról, valószínűleg (a legtöbbször) megtűri a lovast a hátán, jobbra-balra kanyarodik de fék nincs rajta.

A tulajdonos szaktudásáról pedig az első fotó ad képet, láthatóan zablában legel a ló. Nincs több kérdésem. :-)

A második hirdetést még annyira sem lehet komolyan venni mint az elsőt, egyértelműen kamu.

Aki ilyen igényes képeket készít egy lóról (és nem utolsó sorban a ló is ilyen igényes), az korrektül hirdet bő információval, azt is kizártnak tartom hogy ennek a lónak a valóságban ne legyenek papírjai.

Elég megnézni a kedves eladó többi hirdetését, oldenburgi, német sportló és egyéb drága, igényes lófajták egy rakáson, a képek mindegyike teljesen más környezetben és helyen készült. Tipikus kamu.

A harmadik hirdetés már sokkal jobb, szép telivér felépítése van, állásban szinte teljesen egyformán terhel a lábaira, futószáron figyel befelé, jól izmolt.

Az első képen mintha lenne egy kis szarvasnyaka, de lehet hogy ezt csak a magas marja és a viszonylag kis feje miatt látom így, a többi képen úgy tűnik rendben van. Én kérnék képet és videót nyereg alatti munkáról és szabadon mozgás közben is. Az adatbázisban rákerestem a nevére, sajnos futott galoppon, 2 évet versenyzett és összesen 10 versenyen indult, de elég eredményes volt.

Szimpatikus ló és korrektnek tűnik az eladó is.

Az utolsó lovacskáról aranyosak a képek de ennél okosabbat nemigen lehet megállapítani, szép feje van meg szép jegyei, és lényegében ennyi amit le lehet szűrni ebből a hirdetésből. Az eladó viszont maga ajánlja, hogy küld még képeket, ha tetszik a paci akkor felveszed vele a kapcsolatot, kérsz még képeket, videót, és az új információk fényében mérlegeled a dolgot.

Egyébként megkérdezhetem, hogy milyen célra szeretnél lovat vásárolni?

Mert mind a négy ló teljesen különböző, van egészen fiatal, kicsit idősebb, vérmérsékletben, képzettségben, árban, és még magasságban is hatalmas eltérések vannak. Csak mert nem értem a dolgot, hogy mi alapján esett rájuk a választásod? :)

Köszönöm előre is a válaszod.

Szép napot!

2013. márc. 26. 18:21
 12/12 anonim ***** válasza:

utolsónak igaza van, ezek mind más lovak, milyen célra akarsz lovat venni? pl. az Ígéret-tel sokat nem tudsz még kezdeni, pedig azt írtad h díjugratásra és díjlovaglásra használnád. kétlem, hogy őt tudnád. aztán itt van a My Lord: a képek alapján szép, de nincs olyan ahol nyereggel van és lovassal. apja? anyja? valami leírás? lóútlevél, származási lap?? Kisbíró: na ez már jobb. szerintem megérné jobban utána nézni. és a pinto: "Nyugodt,de sok energiával rendelkezik" nem túl oké a leírás, ebből sokra nem tudok következtetni. de aranyos a külseje.

nyilván kezdő vagy (a kérdésed alapján). gyanítom úgy esett a választás ezekre a lovakra, hogy ezek tetszettek meg. :/

2013. márc. 26. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!