Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szeretnék egy olcsó lovat,...

Szeretnék egy olcsó lovat, hol találhatok?

Figyelt kérdés
Leírás: fríz,vagy fekete legyen..csikó,amit ne kelljen még patkolni,stb...lehetőleg valami olcsót..én is keresgélek,de nem igazán akadtam rá..remélem tudtok segíteni,előre is köszi ^^(ha kell még leírás,akkor privátot!)
2009. szept. 17. 20:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ezt te nem gondoltad át rendesen....

Egy fríz csikót nem nagyon kapsz meg 1 millió alatt, max valami keveréket zug fedezésből, de annak se papírja se sütése és az se biztos, hogy párszázezerért megkapod, mert valamelyik felmenője fríz.

Olcsó ló....hát kupecnél van olcsón, de ha nem vagy lóhoz értő nagyon könnyen átvernek és az "olcsó" lovad állatorvosi költsége elég magas lesz, ha pl kehes, vagy más betegsége van, amit elrejtenek előled.(kérdés mi neked az olcsó?) Esetleg lovasok.hu-n tudsz nézelődni vagy vásárokban.

DE egy "olcsó" ló is ugyanannyit eszik, mint egy drága, és ha nem is patkoltatod akkor is kell körmöltetni, amihez szintén kovács kell, erre rájön az oltás és egyéb állatorvosi költségek + takarmány, széna...

Mellesleg, ha csikót veszel arra 4 éves koráig nem nagyon lehet ráülni, mert még nem elég erősek az ízületei. Láttam olyan csikót, melyet 2 évesen már lovagoltak, pár éven belül sz*rrá mentek a lábai.

Szóval, ha nincs meg a megfelelő anyagi háttered bele se vágj, addig marad a hintaló....

2009. szept. 18. 17:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A hozzáállásod elég furcsa... Frízet tényleg nem fogsz olcsón találni (mondjuk 1 millió alatt)...

A magyar lópiacon is akadnak olcsó lovak, de a legtöbb drága, és többnyire kocsilovak. Ha nem értesz jól a lovakhoz nem lópiacon vegyél!

Inkább próbálkozz kupecnél.

Vagyis kérve kérlek inkább ne próbálkozz sehol!

És ne feledd, egy ló nem érzi jól magát egyedül!!!

És egy kis gyors matek:

Ha egy lovat egyedül tartasz, ugye eleve drágább, mert nem tudod nagy tételben venni a takarmányt. Most nagyon nagyon olcsó tartási díjat írok neked, ha otthon tartod, beleszámítva a vizet, az áramot és a takarmányt, mondjuk havonta 20.000

plussz körmölés (csikót is kell), másfél havonta 3500

plussz akármi is van, évente alsó hangon egy 40.00-et elkölt az ember az állatorvosnál, és ebben se rendes sántulás, se egy fia kólika nincs benne. Az egy évben 304.000 ft, és ebben semmi felszerelés nincs, kötőfék, ápoló szerek, lótakaró, esetleg szerszám...

Tehát legolcsóbban is 300.000-et kell költeni egy lóra évente. Aki jó esetben legalább 20 évig él. Az 6 millió forint. És akkor még nem vettél neki semmi extrát!!! Tehát nem hinném, hogy ha már az elején számít a ló áránál 1-2 százezer, akkor érdemes belevágni...

2009. szept. 19. 21:18
 13/20 anonim ***** válasza:
az előző vagyok és nem tudom miért írtam "frízet", mert az nyilván "frízt"
2009. szept. 19. 21:20
 14/20 anonim ***** válasza:
23%
Szia én tudok egy szép kőzéptermetü póni lovat!130 ért!Unokatestvérem adja el! Ha érdekel hivj 06204305319
2009. szept. 20. 07:55
 15/20 A kérdező kommentje:
lenne a lónál ott állatok,meg ilyenek..értek a lovakhoz,tudom mi kell neki..és egyáltalán nem említettem,hogy 1 millió alatt keresek,nem is gondoltam erre...csak nem 100 milliós lovat akarok...
2009. szept. 21. 20:26
 16/20 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%

Vannak elképzeléseid...

De a hozzászólásaid alapján annyit érthetsz a lovakhoz mint én az atomfizikához :S

Nem hallottad még az "olcsó húsnak híg a leve" szólást?

Szerintem nagyon is igaz. Inkább gyűjtögess még!

2009. szept. 22. 08:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Elég jól állhatsz, ha neked egy 1 milliós ló olcsó és csak a 100 milliós a drága...
2009. szept. 23. 21:29
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Fríz. Olcsó. Két külön fogalom. Mint a Balett és a körömvágás... hehe.
2009. okt. 2. 23:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél lovat. Belehal a lelke a magányba, hiába van macskája. Képzeld el az életed emberek nélkül. K.O. hehe.
2009. okt. 2. 23:31
 20/20 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Én Júniusba veszek lovat!

Nekem anyuék besegítenek mert megveszik a felszereléseket meg az első havi kaját neki! Onnantól én az ösztöndíjamból fogok boldogulni és azt mondták anyuék, ha kell segítenek! Én is értek a lovakhoz Nyári szünetbe lovardába dolgoztam önkéntesen! Semmi fizetést nem kaptam vagyis annyi volt a fizetésem, hogy elmehettem lovagolni! (= 17/L

2010. okt. 31. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!