Hogyan tudom "összeszedni" a lovat?
Először is meg kéne nézni, hogy a zabla jól van-e neki beállítva. Nem csípi e a száját, és 1-2 redő van-e a pofáján, amikor felveszed a szárat. Ezen szerintem nagyon sok múlik. De az összeszedést neked kell csinálni. Lovagolj úgy, mintha a ló hátsó lábát uralnád. A nagy díjlovasok azt mondják, hogy aki a ló két hátsó lábát uralja, az az egész lovat uralja. (az uralja nem szó szerint értendő, mielőtt valaki belém kötne) Jó taktika, ha lekéred a fejét és nem engeded nagyon le, illetve a megfelelő szártartás és csizmasegítségek jól jönnek. Próbálkozz meg egy kis lazítómunkával edzés előtt, hogy addigra ellazuljon. Hiszen írtad, hogy idővel belerázódik :)
B.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Igen, egy átlovaglás biztosan nem ártana neki! Én, mint tanuló, ezt nem tudom megtenni, csak azon vagyok, hogy egy edzés után ne úgy érezzem magam, mint aki lefutott egy maratont és kilóg a bele, annyit erőlködött, hogy egy normális tempóban lovagoljon edzésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!