Sárlást erősítő/gyengítő körülmények!?
Ételek amit erősítik a sárlást? (azt hallottam lehet csak legenda hogy a sárgarépa erősíti)
Illetve gyógyszerek amik gyengítik?
Mit tudtok ilyenekről?
Nem ilyen drasztikus megoldásokra gondoltam hogy teli gyógyszerezni. Lehet hogy pl valamelyik zöldség/gyümölcs/abrak nyomja fel ennyire a sárlás erősségét.
"A PMS-ben, azaz Pre-Menstruációs Szindrómában szenvedő kancák száma rohamosan nő. Sok lovas azonban nem is tudja, hogy kancája időnként felbukkanó ingerlékeny, agresszív, támadó és sokszor undok viselkedését a sárlási időszakot megelőzően hormonok váltják ki.
Más kancák nemcsak a sárlás előtt és alatt ingerlékenyek, hanem szinte mindig "nehezen kezelhetőek", és hangulat függőek. Nem elég legyinteni, hogy "nőből van", főleg akkor nem, ha a lovas testi épségét, netán a versenyen nyújtott teljesítményt kedvezőtlenül befolyásolja a kanca szeszélyessége."
Én nem csak hogy nem ismerek ilyen praktikát, de még csak nem is keresnék. Nem szeretném a ló hormonrendszerét, ciklusát semmivel sem befolyásolni, sem pedig nyugtatózni a könnyebb lovagolhatóság érdekében.
Inkább tekintsetek erre az időszakra úgy, mint egy kihívásra! :)
volt aki hasonló problémákkal küzdött és befedeztette a lovát igaz elég hosszú idő,de lényeg az volt,h a kancát mindha kicserélték volna.
A gyógynövényekben szerintem semmi rossz sincs
Ha tavasszal aktiválódnak jobban a petefészkek. Ez a napfénytől és a világosságtól van. A ló érezze jól magát a helyén. Ha nem is mén jelenléte, de az idegen ló szaga is kihozza belőle a sárlást. Viszont ha fedeztetni akarsz, akkor ügyelj arra, hogy jó kondiban legyen a lovad, mert ha túl dagi, akkor el van zsírosodva a petefészke és nem fogja meg a magot
B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!