Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek ilyen körülmények...

Szerintetek ilyen körülmények között lesz majd elég pénzem eltartani egy lovat?

Figyelt kérdés

3 év múlva diplomázok. A kezdő fűzetésem 80 ezer Ft lesz, mivel egészségügyben fogok dolgozni és közalkalmazott leszek (védőnő).

Tudom, hogy ez a pénz irtó kevés még a saját megélhetésemre is, de mellette szeretnél elvégezni egy kutyakozmetikusi szakmát, amit a főállás mellett csinálnék.

Szerintetek így lenne annyi, hogy eltartsak egy lovat? Vagy milyen munka van, amit tudnék csinálni, hogy jobban keressek?

(Esetleg még lehetek népegészségügyi ellenőr is, akkor nem védőnőként végzek, de még ebben a hónapban döntenem kell. Nem tudja valaki, hogy ők mennyit keresnek?)

2011. júl. 3. 15:57
 1/10 A kérdező kommentje:
A válaszokhoz kort és nemet is írjatok! Köszi!
2011. júl. 3. 16:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Védőnők hétköznap délelőtt, max kora délután dolgoznak, úgyhogy ezt válaszd. A kutyakozmetika jó lehet, ha a környéken nincs belőle dömping. De adjál az üzletnek legalább fél évet, akkor már látod, mennyi a kereseted összesen. Ennyivel előre felelőtlenség lenne bármit állítani.
2011. júl. 3. 16:01
 3/10 anonim ***** válasza:
24 éves nő voltam, az első.
2011. júl. 3. 16:02
 4/10 anonim ***** válasza:
5%
Egy lovat. Á nem sok igénye van neki. Sex és kaja kell neki. asz első ért pénzt kér a másik meg kötelességed. íja és magadnak kutya olt kell bérelni.
2011. júl. 3. 16:04
 5/10 A kérdező kommentje:

Első: Köszönöm a válaszod, még várok!

2. Elfelejtettem mondani, hogy normális válaszokat kérek, ahogy én is normális kérdést tettem fel.

2011. júl. 3. 16:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Nézz körül a környéken, hogy mennyiért vállalnak lótartást. Vagy saját istállót akarsz? Utóbbi esetben abból is kereshetsz valamennyit, ha vállalsz lovagoltatást. Amúgy elég neccesnek tűnik az egész 80ezer forintból, ráadásul ha ezen felül még plusz munkát vállalsz, akkor meg időd nem lesz a lóra. Ha nincs lehetőséged a lovat nagy területű legelőre kiengedni naponta, vagy nincs lovász, aki lovagolja, akkor muszáj neked lemozgatni, ez pedig idő. Értelmetlen saját lovat tartani, ha csak hétvégente van rá időd.
2011. júl. 3. 16:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Ezt neked kell tudni,hogy mennyire vagy fáradékony.A műszak ledolgozása után lesz-e erőd ahhoz hogy füvet kaszálj a lovadnak..vagy hogy a vizet hordozgasd neki.

Otthon vagy bértartásba lenne?Otthon havi 20ból kijön.De a bértartás 20-a csillagos égig.Attól függ hogy hol laksz.És még ha valami betegsége,balesete van az megehet 200ezret.Plusz ha patkoltatni akarod,féreghajtás,körmölés,oltás stb.Te tudod hogy melyik munka mennyit fizet.A kozmetikus is változó.Van egy kutyám őt a mostani kozmetikus 2ezerért rendbe rakja,de a bnőm kutyáját egy másik helyen 10 ezerért csinálják meg,te tudod hogy mennyiért dolgoznál.

2011. júl. 3. 16:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nem vagyok fáradékony, sőt a nap második felében "ébredek fel". Már 3 éve nyáron minden nap és hétvégente járo egy lovardába, ahol 17 ló van külön boxban. Délelőtt folyamatosan trágyázok, akiknek nincs önitatója vizet hordok, pucolom őket és ha kell viszem ki őket a legelőre vagy futószáraztatom őket. Délután újra visszatekerek (7 km) és akkor lovagoltatnak utána pedig újra trágyázok illetve etetés van.

Persze a ló érdekei a legfontosabbak! Ha kell akkor füzetek inkább a lovaglásért. Azt hiszem ide évente 150 ezerbe kerül egy bérlet és egy alkalom 3 ezer.

Eddig nem füzettem érte, mert bűntudatom lett volna, hogy szüleim pénzéből "szórakozok". Így délelőtt dolgoztam délután pedig nem pénzt kaptam, hanem lovagoltam.

Lovagolni még nem tudok annyira, de a gondozásuk már megy rendesen :)

2011. júl. 3. 16:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Védőnő jelöltnek ,vagy védőnőnek, én nem ajánlok ló tartást, kivéve ha van olyan segitség ,aki ellátja a lovadat ,ha te nemérsz oda időben, meg besegit a takarmány beszerzésben.
2011. júl. 4. 15:28
 10/10 anonim ***** válasza:
nézd, minden a te igényeidtől függ. gondolom nem versenyezni szeretnél, hiszen akkor a nyolcvanezernek akár többszörösét is el kellene költened. ha megfelel neked a hobbilovaglás, terepezgetés, akkor is neccesen fogsz kijönni a dologból. attól függően, hogy merre laksz (fogsz lakni), a bértartás ára kb 35-55 körül fog mozogni, ennyiért már sztem egy korrekt szolgáltatás várható. erre jön a kovács, ha szerencsés vagy, és a lovad patája nem szorul különösebb korrekcióra, és jó talaj felétek, akkor megúszhatod körmöléssel. a vakcinázás, féreghajtás is egy állandó költség, még ha nem is lesz soha semmi betegsége a paccnak. ezenfelül az is elkerülhetetlen, hogy a felszerelésed néha le kelljen cserélni, bármennyire is vigyázol rá. hol elszakad egy kötőfék, hol elszakad egy vezetőszár, ilyesmi. valamint eleinte esetleg edzőre is szükségetek lehet, akár a te üléseden javítani, akár a ló agyát helyretenni. mindemellettpedig ugye neked is élned kell valamiből. az is jó ötlet lehet, ha csak nem a kutyakozmetikus dologgal foglalkozol, hanem pl besegítesz a lovászoknak vagy oktatóknak, ezzel talán egy kicsit lejjebb tornászhatos a bértartás árát. jó tanácsként azt mondanám, hogy már most kezd el takarékoskodni, és legyen megtakarításod pár 100ezer, ha esetleg valami komoly baja lesz a lónak, vagy egy idejig nem tudnád fizetni a költségeket :) sok sikert, és is még a kuporgatás résznél járok :)
2011. júl. 5. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!