Hogyan csináljam? Hogyan "illeszkedjek be"?
Elég bonyolult a kérdés, de megpróbálom rendesen megfogalmazni, segítsetek légyszi! (:
Szóval a lovardában, ahol lovagolok, van két csaj, akik MINDIG ott vannak, nem is tudom hogy marad idejük másra. Ők 1-2 évvel fiatalabbak nálam. Úgy érzem, hogy nem nagyon kell nekik segítség, de én szeretnék hétvégenként 1-1 napot ott tölteni. Az a gond, hogy most ért meg bennem ez az elhatározás, és nem tudom, hogyan "jelentsem be" ott, vagy nem tudom. Van egy lány, aki kezdőbb nálam, de tegnap is pl. egész nap kint volt, ezért az edzőnk megtanította futószárazni (a lovat lovas nélkül persze :). Én nem tudok olyat, hogy egy picit ott maradok lovaglás után, mert anya visz, és nem tud sokat várni. De ha pl. mondanám, hogy hatra jöjjön értem, az ok lenne. Tegnap 10 percet tudtam utána maradni, és akkor kérdezte az egyik lány, hogy az egyik lovat ki tudom-e hozni a boxbó, és mondtam, hogy igen, és tök örültem. De nemtudom, amikor megyek legközelebb, kérdezzem meg, hogy legközelebb itt maradhatok-e, vagy hogy? Remélem értitek. ): Nem tudooom. Segítsetek légyszi!
Szia!
Szerintem először kérd meg anyukádat hogy jöjjön az edzés után egy órával. Addig legyél az istállóban, simogasd a lovakat. De arra figyelj hogy ne akaszkodj senkire. Én pl utálom amikor szerelem a lovam időre és odajön valamelyik kislány és nyaggat, nyaggat, folyamatosan. Bár ezt a nálam fiatalabbak csinálják, és mivel a te esetedben te vagy az idősebb, gondolom ilyen probléma nem nagyon lenne.
Arra is figyelj hogy ne szeresd túlságosan a lovát. Tudom furán hangzik de amikor valaki hozzám odajön hogy jaj a múltkor simogattam a lovadat és ilyen meg olyan édes volt, és adtam neki jutalomfalatot és bementem hozzá és ezt meg azt csináltam vele mire ő ezt meg azt csinálta, azt bizony nem szeretem. Ne etesd, ne menj be más lovához, és ne tarts neki kiselőadást arról hogy milyen volt a ló, mert ismeri, és ilyenkor idegesíted vele.
Menj oda, nézd ahogy szerelnek. Biztos meg fognak kérni hogy segíts, főleg ha sietnek. Eleinte biztos csak meg kell majd fognod amíg elszalad pisilni vagy figyelni rá amíg hozza a kantárat. Amíg valamit nem tudsz jól megcsinálni ne ajánld föl hogy megcsinálod. Nálam egyszer az egyik kislány kikunyizta hogy rárakhassa a fáslit a lovamra, és olyan sz*rul csinálta hogy le kellett szednem, feltekerni, és újra rá a lóra. Miközben késésben voltam. Azóta sem engedek neki semmit. Ha nincs semmi dolgod, menj be a lóhoz amin ültél, fáslizd föl, és kérj meg valakit aki ráér hogy mondjon vélemény róla. Ez leginkább csak fáslival és egyéb lábvédővel működik, mert azt nem szokták szeretni ha csak úgy fölnyergelsz egy lovat.
Nem tudom olyan van-e nálatok, hogy valakinek szerelnek egy lovat. Nekem pl szoktak amikor késésben vagyok, az edzőm megkéri az ott tengődő lányokat hogy szereljék föl, mert időre kint kell lennem. Ilyenkor is segíthetsz, de csak ha biztos vagy a dolgodban.
Barátkozz, de ne nyomulj és ezt a benyalósat is gyorsan felejtsd el mert halálosan idegesítő. Sok sikert.
Nem, én például a lovastáborba amiért a szüleim fizettek...Amúgy meg igen,nagyobbrészt akkor,amikor saját lovam lett...Már felnőtt fejjel.
És most nem bukó akartam lenni...De valahol a lovardát is megértem,aki ezt mondja,hogy nem ők a "napközi"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!